Roomse rijk moet blijven

Franciscus dierenDuits Limburg – De voormalige Limburgse bisschop Franz-Peter Tebartz van Elst zal rijkelijk blijven leven: Hij zal een 180 vierkante meter grote appartement in Regensburg betrekken, bevestigde zijn woordvoerster Eva Demmerle volgens een rapport in de krant “Welt am Sonntag” (“Welt am Sonntag”). Tebartz van Elst werd teruggeroepen vanwege een schandaal over hoge bouwkosten voor de Limburgse bisdom door paus Francis.

In juni had Demmerle, de voormalige woordvoerster van het bisdom aangekondigd dat Tebartz van Elst geen gratis accommodatie zou betrekken omdat een bisschop emeritus er recht op heeft. De familie Tebartz van Elst hebben het appartement gehuurd samen in de rustige stad van Regensburg aan de ex-bisschop tijd om zijn carrièremogelijkheden te verbeteren, volgens de “Welt am Sonntag”.
Heb het huurcontract getekend een broer van Tebartz van Elst namens alle vijf broers en zussen, Demmerle zei, volgens de “Welt am Sonntag”. Het huis ligt op een toplocatie in de buurt van de oude stad is volgens de krant momenteel gerenoveerd en is bijna voltooid. De ex-bisschop, zou de ruime vier-kamer appartement uiteraard delen ‘mit seine Schwester’. Vergelijkbare woningen kosten volgens het rapport in Regensburg tussen 1500 en 2000 euro per maand huur.

De ex-bisschop in Regensburg wacht op een nieuwe opdracht in de Kerk, na een onderzoek van de interne kerk hoge bouwkosten had ernstige fouten voor zijn nieuwe bisdom in Limburg onthuld. Volgens de krant verslag, krijgt hij momenteel een pensioen salaris van € 5.600 bruto.

Yippie! Daar kan het eigen zieleheil wel mee gered worden.

One thought to “Roomse rijk moet blijven”

  1. Aangezien de eigen redding kan dus worden opgeslagen:

    Yippie! Da die eigene Erlösung kann damit eingespart werden.

    Google translate am Dienstag 🙂

Reacties zijn gesloten.