Royal bank of God

money dagobertDe besturen van bijna 300 parochies in Limburg moeten op last van het bisdom Roermond per 1 juli afstand hebben gedaan van hun risicovolle beleggingen.

Dat zorgt bij de toch al vaak armlastige parochies voor toenemende tekorten. Volgens het bisdom gaat het om enkele tientallen gevallen van risicovolle beleggingen, maar is het niet duidelijk hoeveel geld daar in totaal mee gemoeid is.
Het nieuwe ‘beleggingsstatuut’ van het bisdom geldt sinds 1 januari van dit jaar. ‘Roermond’ volgt daarmee regelgeving die in de Nederlandse Kerkprovincie is bepaald nadat er volgens bronnen parochies met risicovolle beleggingen geld hadden verloren.
Parochies mogen alleen nog beleggen in triple A-fondsen zoals Nederlandse staatsobligaties. Perpetuele fondsen van Royal Bank of Scotland, ING en bepaalde certificaten van Rabobank zijn uit den boze. Voor 1 juli moeten dergelijke waardepapieren verkocht zijn of zijn omgezet in andere beleggingen. Dat betekent volgens financiële adviseurs van het bisdom dat sommige Limburgse parochies tot 30 procent minder inkomsten per jaar zullen kunnen boeken uit rendement op beleggingen. De woordvoerder van het bisdom zegt dat percentage niet te herkennen. (bron de Limburger)

Het misbruikschandaal in de katholieke kerk heeft het Bisdom in Roermond tot nu toe bijna 1,5 miljoen euro gekost.

Dat blijkt uit cijfers die het programma Brandpunt Reporter heeft opgevraagd en die door het Bisdom worden bevestigd.

Niet voor slachtoffers

Het meeste geld daarvan is niet naar de compensatie van slachtoffers gegaan, maar naar de de kosten van het Meldpunt Misbruik en naar het onderzoek van de commissie Deetman.

Financiële problemen
Volgens een woordvoerder komt het Bisdom in de problemen als deze situatie nog lang aanhoudt. Het geldt komt uit de algemene reserves, waarmee ook andere tekorten van de organisatie mee moeten worden opgevangen. Hij benadrukt wel dat het geld gewoon betaald moet worden.

Cijfers
Van 2010 tot 2013 kregen slachtoffers van het Bisdom Limburg samen 561.080 euro. Naar het Meldpunt Misbruik ging 544.880 euro. Aan de commissie Deetman was het Bisdom in Roermond 383.749 euro kwijt. (bron L1)

(MCU) Er zijn nog veel mensen, zoals ondergetekende (nr. 33) die nog geen cent, heeft ontvangen. Sterker, wij werken al vier jaar keihard, sommige slachtoffers hebben al een compensatie mogen ontvangen. Voor de ‘engelen jongens’ van Bleijerheide is een speciaal ‘coulance fonds’ opgericht vanwege de laffe terugtrekking van de verantwoordelijke congregatie. Wij kunnen geen collectes houden, of geld beleggen in geheime projecten. Ook  willen wij geen industrie rond het misbruik. Wel ben ik qua standpunt verandert ten opzichte van de compensaties. Ik heb mijn hele leven last van de isolatie methodes op Franciscaner internaat te Bleijerheide, het buitensluiten, opsluiten was van een pijnlijke, geestelijke terreur. Het seksuele misbruik / grooming door meerdere broeders, en Bulletje spant de manipulatieve kroon met zijn onderzoeksmethodes in de ziekenboeg / zaal. Van verdovingen tot indringing bij de koortsopnamen, alles stiekem, onder het mom van onderzoek. Niemand van de mede-broeders heeft iets gezien, geweten. De zorgen, mentaal en financieel zijn voor veel mensen een punt en aderlating dus niet alleen het bisdom is in de (financiële) problemen wanneer deze situatie aanhoudt…het is maar dat de media / jullie dit even noteren.

Duitse film bei Jodeln juckt die lederhose“Weltbild” (Levensbeschouwing) is de grootste Duitse boekhandelaar. Wat niet direkt zichtbaar is aan het aanbod, de catalogus, en velen niet weten: Dit mediabedrijf is 100 procent eigendom van de Katholieke Kerk.

Vandaag heeft het bedrijf 6400 werknemers en een jaarlijkse omzet van circa 1,7 miljard euro. In de online boekhandel is de Augsburg uitgeverij nummer twee op Amazon.

Immers, “Weltbild” biedt vandaag de dag ongeveer 2.500 erotische titels in hun online catalogus. Onder hen zijn boeken uitgegeven door Blue Panther Books met zijn sex-proza van de serie „Anwaltshure“, „Vögelbar“ und „Schlampen-Internat“.

“Weltbild” is voor de Duitse bisschoppen net zoiets als een bank waar je betaald hebt door de jaren heen, nu bijna 182 miljoen euro kerkbelasting, dat ze geconfronteerd worden met de oude vraag: .. Geld of de goede zeden?

De bisschoppen zijn dus indirect producent en uitgever van pornografische artikelen. De prangende vraag blijft waarom de bisschoppen door blijven gaan als mede-eigenaar van boeken: “Nimm mich hier und nimm mich jetzt!“, „Sex für Könner“, „Handbuch für Sexgöttinnen“, „Schmutzige Geschichten“, „Der perfekte Verführer“, „Sag Luder zu mir!