Sadisten arme broeders Franciscus lieten alles wapperen

rapport BleijerheidePaters Cadier en Keer lieten handjes wapperen en sloten kinderen op in kerker!

Niet alleen de paters van Cadier en Keer in Bleijerheide bij de arme broeders Franciscus gebeurde dit ook. Ondergetekende hebben ze wekenlang opgesloten, geïsoleerd, schoppen, vuistslagen wanneer je je niet snel genoeg onderwierp; er is zelfs een Bleijerheide jongen die ze een maand hebben opgesloten; kinderen werden door broeder Servatius opgestookt waardoor vechtpartijen ontstonden en je moest vluchten in de tuin. Geen broeder die je beschermde, geweld door alle nog levende broeders Eymard (pastoor Schafraad, Valentinus, en Alphons). In de loop van de jaren is het geweld minder geworden, Servatius mocht  niet meer slaan begin tachtiger jaren doch in overleg conflicten moest oplossen, raakte hij overspannen (het gebeurde overigens wel nog).

Voor zover bekend is het de eerste rechtszaak over mishandeling door geestelijken.

Vreemd dat de media dit schrijft want wij hebben met mr. Pennino een zelfde voorlopig getuigen verhoor gestart tegen sadist broeder Alphons, dat in tegenstelling tot het door Martin de Witte  gevoerde proces, werd afgewezen. De rechters in het Noorden denken daar anders over dan de rechters in het Zuiden die kiezen voor de ‘culture of silence‘. Ondergetekende is nog steeds de proceskosten aan het afbetalen dus zover bekend is het niet de eerste keer dat een rechtszaak over mishandeling door geestelijken werd aangespannen.

Dat de broeders niet alleen hun handen lieten wapperen maar ook het wereldse genot zich feestelijk lieten smaken is zelfs bij de (zuidelijke) media bekend maar die besteden alleen aandacht aan de bisschop van Roermond wanneer die weer eens een mea culpa over een pastoor moet uitspreken. De Saive, ach ja laten we daarover zwijgen!