Salzkammer…nicht gut

Een 56-jarige arts uit de Oostenrijkse regio Salzkammergut die werd beschuldigd van seksueel misbruik van 109 jongens, is veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf.

Ik krijg dan gelijk een flash-back van Bulletje (broeder Monulphus; ziekenboeg), onze grote heelmeester bij schaafwondjes en andere bloeddorstige calamiteiten. Bulletje moest altijd diepgaand onderzoek doen en je koorts meten. Ja, beste luisteraars dat ging toen nog via een thermometer via de achteruitgang. Bulletje was ook nog een tijdje portier geweest en wist hoe de nodige deuren open te maken. Verdoving was een andere specialiteit van hem en Servatius…oh ja die namen…Servatius, Monulphus! Andere broeders wisten van niks??? Haben es nichtgewusst.

De slachtoffers waren allemaal als patiënt onder behandeling bij de dader die werkte als uroloog. Veertig van hen waren jonger dan 14 jaar, meldt het Oostenrijkse persbureau APA.

De man pleegde bijna twintig jaar lang misbruik vanuit zijn functie als medisch specialist. Dat was tussen 2000 en 2019 en gebeurde bijna altijd in zijn praktijk, maar soms ook bij hem thuis.

Zo deed de arts alsof bepaalde seksuele handelingen en instructies voor masturbatie bij hun behandeling hoorde. Daarbij vroeg hij hen om thuis niets te vertellen en om de gordijnen te sluiten. Ook deelde hij cannabis uit aan de jongens.

Joe de la hoe tie