Blauwe Sloper en gebakken lucht

Samen is het toverwoord van gemeentes, corporaties…wij doen het samen. De inclusieve stad is zo’n tekentafel begrip en de ‘lucht’, die gratis in onze ‘Blauwe loper wijk’ wordt gepompt als ‘climate proof evidence’, staat bol van  groepsdynamiek, mits je het kunt betalen in de post Corona toekomst want er komen andere tijden aan….

Maar eerst…gaan we samen de ‘inclusieve stad’ bouwen waar al eerder, sociale, collectieven buurten al uit elkaar spatten zoals het wanbeleid van de gemeente Maastricht al decennia laat zien…de Ravelijn is zo’n buurt. Caberg moet ook ruimen niet allemaal tegelijk maar de bewoners een voor een aanpakken, bewerken…dat doen ze samen met de Stasi-netwerkers, al even onzichtbaar als de overheid. De Ravelijn bestaat in ieder geval nog maar de oorspronkelijke bewoners zijn allen verjaagd namens het uitgekiende, dure sociale beleid waar van sociaal geen sprake meer zal zijn…na Corona.

De Corona god wordt alleen ingeschakeld wanneer het lastig wordt wanneer niemand meer ’thuis’, is bij ‘Thuis in Maastricht’, de gemeente je alleen online of iets kunt inspreken of een afspraak maken (het liefst na 1 September wanneer de woningen gesloopt zijn).

Overheid instanties zitten modern te wezen achter het anonieme beeldscherm, en juist dat willen de corporaties: de agenda’s bepalen en controle houden zodat protesten lekker genegeerd en / of gedimd kunnen worden. De media werken hier naar hartelust aan mee . Vooral zij, de zuidelijke media, helpen de overheid en de heilige Servatius graag met Christelijke, sentimentele propaganda. Ze zijn bepaalt niet vrij of onafhankelijk, hun broodheren (de gemeente / overheid) wil wel controleren wie, wat, waar zegt (niet met Bert Smeets praten). Journalisten, die keurig doen wat van ze gevraagd wordt, gaan door met het verkopen van dit inhumane, gebakken lucht beleid. Argumenten die ik heb aangedragen worden door veel bewoners gedragen en gesteund in een motie, die we zullen aanbieden.

Propaganda wordt net als in China niet geschuwd om samen de ‘inclusieve stad’ te bouwen, gewoon een doorloop met wat groen, bankjes en spelende kinderen, die worden ingezet om zoveel mogelijk goodwill en sentiment op te roepen zodat de bewoners vanzelf stil worden bij de woningnood crises zoals de overheid, die zelf gecreëerd heeft.

De Servatius lucht die in prachtige vergezichten samenbalt boven haar bewoners doet denken aan een woningnood tsunami, hij komt eraan maar je moet zelf zorgen dat je op tijd wegrent.

https://www.facebook.com/118171566254734/videos/2418063751824494/

U ziet, we hebben nog niet gesproken en Servatius haalt dit, overigens onzin filmpje off-line.

Met trots presenteren we ons Sociaal Beleid 2019-2023 ‘Samen Doen.’. Hierin leest u onze visie op de inclusieve stad en de bijdrage die Servatius hier samen met bewoners en netwerkpartners aan levert. Even uw hersens laten spoelen door de  quarantaine molen?

Ik quote:
‘Samen Doen.’

Alle netwerkpartners in de stad zijn er samen voor verantwoordelijk dat iedereen kan wonen, leven en meedoen. De kernopgave van Servatius hierbij is het zorgen voor goede en betaalbare woningen (!!??) voor mensen die hier niet zelf in kunnen voorzien. Het bieden van een ‘thuis’ gaat echter verder dan enkel de woning en dat kunnen we niet alleen…..wat? We doen het toch samen?