Samson

De commissie-Samson gaat ook onderzoek doen naar plegers van seksueel misbruik daardoor loopt het onderzoek vertraging op.

Dat maakte een woordvoerder van de commissie vrijdag bekend. Tot nu toe was het onderzoek uitsluitend gericht op de slachtoffers. De commissie zal naar verwachting pas na volgende zomer rapporteren, in plaats van voor de zomer. Dat komt omdat nu ook de plegers bestudeerd worden, maar ook omdat het onderzoek bij de instellingen voor jeugdzorg vertraging heeft opgelopen.

Een aantal instellingen hebben bezwaren gemaakt. Ze vrezen dat de vragenlijsten te veel leed oprakelen en dat de privacy van de slachtoffers in het geding was. Traumadeskundigen hebben naar aanleiding van de bezwaren de manier van onderzoek en de nazorg bestudeerd en hebben op basis hiervan een positief advies uitgebracht: het onderzoek kan worden uitgevoerd. De commissie-Samson zegt nu te rekenen op de volledige medewerking van de jeugdzorginstellingen.

ANP

Goedemorgen Samson mevrouw

Eindelijk begrijpt mevr. Samson dat als er slachtoffers zijn ook daders bestaan. Ik zou er van uitgaan dat dit gelijk tot het onderzoeksterrein behoort, maar nee de Cie. Samson heeft net als de KNR waar de daders ook in alle rust kunnen nadenken over hun zonden, veel geduld met plegers van misbruik. Daders! Ho, ze bestaan echt, dat is nieuws, dus maar meteen vertellen dat het onderzoek vertraging oploopt. Daders in de katholieke, religieuze hoek dat moeten wij eens goed gaan onderzoeken, roepen de jeugdinstellingen die nu bereid zijn volledig mee te werken!!! Zoiets gebeurt toch niet in de katholieke kerk, of bij de kinderbeschermers zij verdienen grondig onderzoek, rugdekking, privacy. Daders worden in deze contreien beter behandelt als de slachtoffers die moeten eerst in therapie en aan de leugendetector. U kunt nu rekenen op de volledige medewerking van de jeugdzorginstellingen, mevrouw Samson, het onderzoek liep daarvoor dus al vertraging op.