Paus treedt af maar misbruik blijft

paus rug28 februari is toch geen schrikkeljaar?? En dan nu kerklokken, zwarte rook en andere lofuitingen? Paus treedt af maar misbruik bleef!”

Als de paus duidelijk merkt dat hij niet langer fysiek, psychologisch en spiritueel in staat is de plichten van zijn ambt te vervullen, dan heeft hij het recht en onder bepaalde omstandigheden ook de plicht om af te treden”, aldus de paus destijds. Vorig jaar in London passeerde il papa ons bij demonstratie ‘house of parlement’, en ik zag een oud mannetje, volkomen uitgeput met verdwaasde blik!

Joseph Ratzinger was aartsbisschop van Munchen-Freising. In het Beierse stadje Bad Tolz stond pastoor Hullerman lange tijd bekend als pedo-seksueel waar met medeweten van toenmalige aartsbisschop Ratzinger pastoor Hullerman sinds 1976 in verschillende gemeentes werkte en steeds opnieuw jongens kon misbruiken. De carriere van Hullerman begint in Essen waar hij sinds 1979 in opspraak raakt. De kerk plaats hem over naar Munchen waar Hullerman van Ratzinger in therapie moet Psychiater Werner Huth ontdekt al snel dat Hullerman niet te behandelen is en waarschuwt meerdere malen het aartsbisdom. Hij, Hullerman was bang voor het verliezen van het priesterschap, een zeer twijfelachtige motivatie aldus psychiater Huth. Hullerman zag zichzelf niet als dader maar als weldoener zoals je vaak ziet bij pedofielen, volgens psychiater Huth. In een ordinariaatsvergadering is deze zaak besproken in het bijzijn van Ratzinger omdat het advies Hullerman niet meer te laten werken in het bijzijn van kinderen, niet opgevolgd werd. Psychiater Huth vermeld nog dat pater Hullerman hem ook voorloog over hoeveel alcohol hij nuttigde of hoeveel seksuele contacten hij had. Ratzinger negeert het advies en zet de pastoor Hullerman aan het werk in Grafing. Als Ratzinger al kardinaal in Rome is wordt Hullerman in 1986 veroordeelt en door het bisdom naar het stadje Garching gestuurd. Vandaaruit komt hij in 2008 naar Bad Tolz zonder dat iemand over het pedo-seksuele gedrag van Hullerman werd geinformeerd. In het stadje Garching werkte Hullerman twintig jaar lang met jongeren. Een van de slachtoffers heeft pas kort geleden aangifte gedaan. Een van de slachtoffers uit Essen werd door het ordinariaat aangepakt na een e-mail waarin het slachtoffer verzocht voor een regeling en excuses en beschuldigd van afpersing. Hullerman kan niet meer in Bad Tolz wonen en ging terug naar bisdom Essen, met pensioen. Het bisdom in Munchen geeft over deze kwestie geen commentaar.

 

8 gedachten over “Paus treedt af maar misbruik blijft”

 1. Dat kan toch wel lang duren voordat er een iemand gevonden is die helemaal SCHOON is.

  1. Hij heeft het nog lang uitgehouden, ook aan zijn adres beschuldigingen van kennis van misbruik.

   1. Inderdaad Bert, als kardinaal hield Ratzinger streng toezicht op naleving van de
    § Crimen Sollicitationis §

     1. Om mezelf te antwoorden, heb het toch maar naar tegenwoordige tijd verplaatst want het misbruik probleem is vanuit het Vaticaan nog steeds niet opgelost.

    1. Ja, dit probleem blijft terug komen, en nu weet ik waarom? Ik heb zelf niets weggehaald maar mails die ik eerder per ongeluk als spam heb gemarkeerd worden nu door de ‘spamvreter’ eruit gegooid. Dus hoe los ik dit op zonder dat twee mensen waaronder jij Crispina niet worden weggehaald?

Reacties zijn gesloten.