Gods DNA verjaart nooit!

mevrouw Peijs geeft aan dat als een klacht niet gegrond wordt verklaard het niet wil zeggen dat het misbruik niet heeft plaatsgevonden. Stevens die het volgende zegt: zonder steunbewijs kan juridisch namelijk niet aannemelijk worden gemaakt dat het misbruik werkelijk heeft plaatsgevonden. Verschrikkelijk, aldus Stevens, die er van overtuigd is dat de meeste incicenten wel degelijk hebben plaatsgevonden.

olifant neus brokenWat weten ze, vraag je dan toch in stilte, en met respect, af? Hoe kan mevrouw Peijs als dhr Stevens tot dit soort eufemistische, cryptische uitspraken in staat zijn? Je geeft blijk van een zeer onvolledig onderzoek, hoeveel olifanten je dit verhaal ook laat uitblazen om de waarheid te achterhalen moet de kerk zelf haar geheime poorten openen anders kan nooit echt bewijs geleverd worden. Nooit? Die kans is er altijd nog, ondanks het kille zwijgen!

Er valt natuurlijk iets te zeggen voor deze ‘verknipte openheid’ van Peijs en Stevens, echter je kunt ook de procedure wijzigen voor mensen die geen steunbewijs hadden door ze een andere, ook financiële erkenning, toe te wijzen. Met de uitspraak van Stevens kun je niet anders dan deze mensen werkelijk erkennen. Wij kennen mensen met ongegrond verklaringen die volkomen gebroken waren, en waar de beklaagden braken met het meldpunt, vóór een uitspraak gedaan werd! Too many holes in the universe.

Wederom zijn de ‘koppen’, de ‘headlines’ in de media misleidend. Geen bewijs in 1 op de drie klachten seksueel misbruik. Voor alle helderheid er is geen bewijs, geen DNA, tijdens Mea Culpa’s eerste doofpot mars op 22 mei 2010 in Roermond werd het volgende voorgelezen:

‘Openheid, waarheidsvinding, molenstenen om de nekken van de plegers, de slachtoffers staan centraal, de slachtoffers moeten geholpen worden, excuses, excuses, excuses! Woorden, woorden, woorden! De kerk zit vol woorden maar de bittere werkelijkheid is: we staan buiten, zijn nergens uitgenodigd, hebben geen stem en vormen de ontmaagde paria’s van de kerk. De zwijgcultuur kan alleen op deze manier doorbroken worden, door op te komen voor jezelf, er is geen bewijs, noch DNA. Wij protesteren niet tegen God want God is niet van hun…God is niemands bezit! God kent geen zwijgcultuur…God verklaart ook niemand heilig’.

 

2 gedachten over “Gods DNA verjaart nooit!”

  1. Van deze smiecht zijn we alvast snel verlost deze maand.
    BXVI treedt per 28 februari terug.

Reacties zijn gesloten.