Scoren (2-0)

voetbalDe Britse voetbalbond stelt een onderzoek in naar seksueel misbruik in het voetbal. De FA komt in actie naar aanleiding van de bekentenissen van voormalig profvoetballers.

Diverse spelers kwamen de afgelopen dagen naar buiten met het verhaal dat ze in hun jeugd seksueel zijn misbruikt door Barry Bennell, een jeugdtrainer bij de club Crewe Alexandra.

Deze inmiddels 62-jarige Bennell heeft al drie keer in gevangenis gezeten voor seksueel misbruik van kinderen, maar de gevallen van de voetballers zijn allemaal nieuw. Andy Woodward, oud-speler van Sheffield United, was de eerste die in het openbaar zijn verhaal deed. Daarna volgden Steve Walters, Chris Unsworth, Jason Dunford en Anthony Hughes.

Het is niet zo’n heel goed idee om dit wederom door de eigen voetbalbond te laten onderzoeken want de RKK keurde ook zijn eigen vlees en of dit nou de hele waarheid heeft laten zien betwijfelen wij als MCU.

In Landgraaf of beter in het Oratorium, Lauradorp liep een hulpje van pater Decae rond die jongens betaste, brutaal, onverschrokken toeslaand bij menig jongetje in het ernaast gelegen voetbal veld van de Waubachse boys, en al had ik er een melding van gemaakt in 1965 het hulpje kon blijven en zijn gang gaan. Okay, we vervallen in herhaling want dit blog noteerde het een en ander al op 19 december 2011

Wat was er aan de hand