Seksuele en financiële hervormingen

Argos (VPRO) zorgt al meer dan 20 jaar voor onderzoek en journalistieke radio-uitzendingen. Deze keer heb ik ouderwets zitten te luisteren naar de radio over het Vaticaan door Max van Weessel.

Er klopt veel niet in het kleine, corrupte mini staatje bekend voorbeeld is de kerststal / boom op het St. Pietersplein dat in de begroting geboekt is voor 500.000 euro door de Vaticaanse bank wit-wasfabriek slechts 5000 gekost zou hebben, veel gekonkel en overal kleine koninkrijkjes die gewend zijn hun gang te gaan. Macht is verdeeld zonder management ervaring, door de curie op zijn beloop gelaten om zo onduidelijkheid te creëren. Je kunt veel leren van deze jongens die homoseksualiteit veroordelen, als zondig beschouwen en zelfs stikt het in de kerk van de homo’s, laten we eerlijk zijn in Bleijerheide was een overgroot deel van de broeders homoseksueel met sterke neigingen voor kinderen, een afvoer putje in misbruik land aan de Duitse grens. ‘Sie halen zich da gefunden’, was de uitspraak van psychiater Lohring, die onderzoek deed naar de arme broeders franciscanen.

We kregen een keurige, strakke opvoeding, zo verging het ook kardinaal Pell, nu middelpunt van een grote pedo rel in Australië, Pell is een misrekening! Franciscus was gewaarschuwd om Pell niet te benoemen omdat het de financiële hervormingen blokkeert nu Pell zich moet verdedigen tegen seksueel misbruik aantijgingen.

homolobby

Misschien denkt de paus dat het allemaal wel meevalt maar de kerk is al eeuwenlang een veiligheidshaven voor homoseksuele mannen. Daarvoor zou de kerk zeer gewaardeerd moeten worden voor het opkomen van mensenrechten voor deze specifieke groep. Een ander probleem is de cultuur van verantwoording afleggen aan God (al sinds het Romeinse keizerrijk) de reservatio mentalis, waardoor gelogen kan worden over  bijvoorbeeld homoseksualiteit.

Veel geld is weggesluisd, nepotisme, klantenbinding (cliëntilisme)

Homo-orgies, massage salons gadgets, dure TV’s de kardinalen zijn er dol op; appartementen laten verbouwen ja, zelfs laten doorbreken bij de buurman (een oude, zieke pastoor), die van niets wist zag zijn appartement kleiner geworden na terugkomst uit het ziekenhuis. Hebzucht en rijkdom eigent de kerk zich al honderden jaren toe over de ruggen van anderen, armen, in die zin is het nooit een Christelijke kerk geweest.
misdienaar met geldzak