Steunbewijzen / kreunbewijzen

even tussen ons
even tussen ons

Ieder steunbewijs is er één’, was de grootmoedige uitspraak van mr. Stevens (meldpunt RKK); uiteindelijk kan men gerust stellen: ‘Ieder steunbewijs sturen wij heen‘. De geheime deals zoals onlangs ter sprake kwamen in de media zitten vol hechtdraden waar steunbewijzen dichtslippen in de stille overeenkomst tussen slachtoffer(s) en ordes / congregaties.

Deze hechtdraden beschermen ten eerste de congregaties zelf want zij hangen met de geheime deals de vuile was niet buiten. Er zweven immers honderden steunbewijzen door slachtoffer organisatie land waar de herkomst verstopt zit in de verdeel en heers dossiers. Gesprekken met vertrouwenspersonen, geen aantekeningen gemaakt (betekent geen steunbewijs), wie de regie voert in deze…allemaal handen in de lucht! Logisch dat er op het meldpunt gaten vallen tussen de hechtdraden. Slachtoffers hebben immers zelf ook belang om te zwijgen indien er op het thuisfront een onwillige houding is ten aanzien van het probleem van seksueel geweld.

Steunbewijzen / kreunbewijzen / naming and shaming waar de kerk en meldpunt op hun teentjes lopen maar in de praktijk liever niet willen dat deze steunbewijzen het media daglicht op een van haar pagina’s zien. Recentelijk is een nieuwe klacht tegen over de homoseksuele bisschop van Roermond Gijsen na mijn ongegrond verklaring naar buiten gebracht. Joep Dohmen NRC ziet de spotlight liever op hem zelf want hij is op de hoogte van nieuwe klachten tegen Gijsen maar wacht zijn beurt netjes af. Een nieuw steunbewijs dus na een jaar boven water zonder dat iemand dat doorgeeft, nee ze moeten ondergetekende geen munitie geven…anders boem! vuurwerkNu is ons bekend dat vertraging, oponthoud, laksheid hoe u het ook wilt noemen hoofd onderdeel is van deze seks procedure. Vaak doet men niks, onderzoek duurt maanden en dan klinkt er een hopeloos piepje tussen de hechtdraden van commissies en bestuur meldpunt RKK. Men is wel actief als het gaat om correspondentie die de yes man and woman van de kerk welgevallig zijn zoals mijn brief aan Liesbeth Sanders, bisschoppen en meneren pastoren dienen te worden ontzien.

kerkuilHet oponthoud is een doelbewuste tactiek om klachten uit te wonen, ze vol te stoppen met zenuw draden, met woede en angsten die ze als kind op hun netvlies hebben staan. Maar van dit alles weet de kerkuil niet….steunbewijzen zijn kreun bewijzen geworden.

Oh ja die grootscheepse cyber aanval op dit blog afgelopen week….Turken?