Terug naar normaal

Terug naar normaal of vooruit naar…abnormaal
.
U staat op een cross road en waar nu naar toe? Terug naar normaal zou een vreselijke vergissing zijn en dromen van liberale welvaart of andere tropische vakantie bestemmingen moet even aan de kant. Nu al weten we dat de Covid 19 crises zijn oorsprong vind in de wijze waarop we met de natuur omgaan.
Het kappen van de amazone-regenwouden, de agressieve massa vleesproductie, de palm, suiker en e-nummer industrie; de zwarte markt als overblijfsel van de controle economie in China of een door winstprincipes gedomineerde wereld, kortom zoals wij deze wereld gecreëerd hebben…wat nu?
Nu al ademen we gezondere lucht in en kinderen ervaren hoe pure lucht, én hoe de lente ruikt.
Vanochtend kwam een vliegtuig over en is het niet uniek een vliegtuig te horen terwijl in de alledaagse herrie, geaccepteerde lawaai, het ons niet meer opviel…hey een vliegtuig wow!
.
Geen geduw, ego gepush meer in de straten lekker iedereen op 1,5 meter afstand, hoewel sommige fietsers moeilijk kunnen inschatten wat 1,5 meter inhoudt. Maar geldt deze nieuwe economisch wet ook voor de Wallstreet beurzen…de anderhalve meter economie met hun mondiale transacties?
Geldverdienen door thuis te blijven dat had je drie, vier, zes maanden geleden moeten roepen toen de boeren optrokken naar Den Haag, files door het hele land en nu verlangen we terug naar de files? Terug naar normaal?
Doet het pijn aan de ogen dat we allemaal die wegen hebben aangelegd om ergens te komen en we mogen er geen gebruik van maken? 
Moeten we wel terug naar overbevolkte straten, toerisme is al jaren een wereldwijde terreur beweging. Steden met een onblusbare, kijk en koopwoede honger, de dictatuur van het geld. Luister eens naar Ella Fitzgerald, Louis Armstrong Let’s Call the Whole Thing Of…
.
Laten we alles even afzeggen, alles.
Terug naar normaal? Nee, doe even maar niet… terug naar dat voorzichtige, politieke haalbare behoud van stemmen is geen goede zaak. Democratie op deze manier is achterhaald, lokale samenwerking is beter. 
Dieren opjagen en ontvoeren uit hun biotoop is een inhumane maatregel, moet verboden worden dus alleen dierenactivisten aanstellen op Schiphol en andere havens.
De veestapel in Nederland is een broedhaard voor infecties, die naar de mens kan overslaan.
Covid 19 is nog maar het begin van de ommekeer, het zal anders kunnen, voor abnormaal moet je niet huiveren want je ziet alles is niet meer normaal en is het vreemd om vogels te horen in je tuin. Ik hoor ze, heb geen tijd om er naar te kijken maar ik hoor ze wel.

Laat we van scratch beginnen, mensen zijn al bezig…laat gaan, vanuit een natuurlijke dynamiek ontstaan er andere dingen, praktisch of anders niet. Tijdens zo’n 16 eeuwse corona uitbraak schreef Shakespeare zijn mooiste sonnetten, die heersten vanaf de veertiende tot de negentiende eeuw. De Zwarte Dood, zoals de pest ook wordt genoemd, kostte in een reeks epidemieën aan circa 25 miljoen Europeanen het leven – ongeveer de helft van de toenmalige bevolking van het continent.

Aangenomen wordt dat de verspreiding van de ziekte vooral plaatsvond door vlooien op ratten, maar onderzoekers van de universiteiten van Oslo en Ferrara stellen dat de verspreiding van de pest “grotendeels kan worden toegeschreven aan vlooien en luizen op mensen…hey vlooien ook zo’n springerig virus.

De gekte die normaal geworden is moet vooruit naar abnormale kwaliteit, naar een droom waar de morgen je weer laat ademen….
.
if you want the world is your friend
.