Na de dood (untold stories)

verjaard

verjaard

Opmerkelijk dat de BBC One een documentaire heeft goedgekeurd over de impact van kindermisbruik op de slachtoffers, onder wie slachtoffers van BBC-ster Jimmy Savile. Goedkeuren die hap want in ons midden liepen ook een paar rare jongens, zullen ze gedacht hebben.

Absuded: The Untold Story onderzoekt hoe het Savile-schandaal en het daarop volgende onderzoek, ‘Operation Yewtree’ – waarbij onder anderen ook oud-popartiest Gary Glitter, mediagoeroe Max Clifford, oud BBC-radio-dj Chris Denning en oud-presentatoren Stuart Hall en Rolf Harris tegen de lamp liepen – de publieke opinie over kindermisbruik hebben beïnvloed.

De negentig minuten durende documentaire wordt geregisseerd door Olly Lambert. “Wat nu geopenbaard zal worden zijn niet alleen de schokkende gebeurtenissen zelf, maar ook de manier waarop het levens beïnvloed heeft”, laat hij weten.

u wilt naar het paradijs?

u wilt naar het paradijs?

De in 2011 overleden Savile misbruikte zeker 63 mensen in een Brits ziekenhuis. Medewerkers van het Stoke Mandeville ziekenhuis zouden van zeker tien beschuldigingen op de hoogte zijn geweest, maar werden door Savile onder druk gezet om hun mond te houden. De zaak kwam pas na de dood van Savile aan het licht.

Na de dood….een trend? Laat ze eerst sterven en daarna komen we met de feiten…verjaring kan dus worden afgeschaft!