Vader figuur

 ‘Bij misbruik is jongere vaak verleider’ (even terug naar deze ‘father’ want de gemoederen, ons anger-management even loslaten jongens)

‘Father’ Benedict Groeschel.

Een invloedrijke Amerikaanse geestelijke heeft met een interview op de Katholieke nieuwssite ‘National Catholic Register’ voor opschudding gezorgd in de VS. Benedict Groeschel beweert in het bewuste interview dat misbruikte jongeren vaak zelf de priester verleid hebben. De geestelijke is bovendien oprecht geschokt dat ‘gelegenheidspedofielen’ niet op meer genade kunnen rekenen.

‘Father’ Groeschel vindt dat pedofiele priesters te snel als ‘een psychopaat’ worden bestempeld. ‘Veel mensen gaan ervan uit dat zo iemand handelt met voorbedachte rade’, zegt Groeschel. ‘Maar zo gaat dat helemaal niet. Stel u voor: een man heeft een zenuwinzinking en een jongere zet zinnen op hem. In veel van die gevallen is de jongere, van 14, 16 of 18 jaar, de verleider’.

In de opinie van Groeschel beginnen veel pedofilieschandalen op een onschuldige manier, alsof veel jongeren ‘op zoek zijn naar een vaderfiguur om mee te knuffelen‘. Bovendien is de geestelijke verbouwereerd dat veel ‘gelegenheidspedofielen’ tegenwoordig te weinig genade krijgen. ‘Ik heb de neiging om te denken dat ze na hun eerste misdrijf niet naar de cel hoeven. Ze waren immers niet van plan om een misdaad te plegen.’

Gedurende het hele interview blijft Groeschel met volle overtuiging tegen gevoelige schenen schoppen. Zo toont hij oprecht medeleven met Jerry Sandusky. ‘Die arme man’, verzucht Groeschel. Sandusky is de voormalige footballcoach van de Pennsylvania State University, die vorig jaar veroordeeld werd voor 52 gevallen van seksueel misbruik met jongeren.

Groeschel heeft een eigen televisieprogramma op een conservatieve Katholieke televisiezender en is directeur van het Bureau voor Spirituele Ontwikkeling van het aartsbisdom New York.

One thought to “Vader figuur”

  1. De mens, die dit durven zeggen zitten te hoog op de troon kunnen de waarheid niet meer overzien en doen geen goed aan de organisatie waar zij of hij voor werken of aangesteld zijn. Zij moeten ook altijd door een ander worden verdedigd dat is helemaal lachen de onzin van die ander verdedigen! Maar in de roomse kerk is dat eeuwen een gewoon proces en altijd dicht op de landelijke politiek, de paus is aan gesteld door God hoe bedenk je zulke verhalen en waar haal je de moet vandaan juist met geweld dat zal leren wie niet horen wil zal voelen dat doen ze nu via de media bah.

Reacties zijn gesloten.