Valsartan proefdier-mens medicijn

©eenjongen

Onlangs schreef ik over Salvartan, een medicijn uit verschillende fabrieken in China. Ik slik dit medicijn al twee jaar. Het is onduidelijk of beter de apotheek en de farma-industrie rond Salvartan trekt een bedenkelijk mistgordijn op en speelt met levens of het een lieve lust is. Laat staan dat ze mijn vragen, die ik in dit artikel opwerp zullen beantwoorden, want tot nu heeft apotheek Medson Apotheek Céramique, te Maastricht weinig moeite gedaan om helder te maken waar het probleem ligt en vandaan komt.

Het afschuif systeem is meteen in werking gesteld. De memo van Medson stelt ‘geen vervuilde grondstof na 9 Juli. Toch wordt ik pas 02-08-2018 ingelicht terwijl ik eerst wil weten hoe dit gistingsproces in de alchemistische burelen van big Pharma werkt. De zorg kent haar verdienmodel! Lekker luchtig blijven doen moeten ze gedacht hebben in de apotheek. Ik had het al een paar dagen daarvoor op Nu.nl gelezen. Apotheek Medson is een beetje traag en wil natuurlijk een ander, nieuw medicijn verkopen maar waarschuwt al voor kosten maar de verzekering regelt wel iets. Deze dubbele houding, financiële armslag levert verwarring en blijkbaar geen lastige klanten op. Het ministerie van volksgezondheid waarschuwt al een maand eerder voor een vervuild medicijn met NDMA. Waarom wordt door het ministerie wel informatie gegeven en Medson laat het verstandig weg. In kleine lettertjes staat op de site van het ministerie:

*NDMA ontstaat tijdens de productie van valsartan bij de grondstoffabrikant. Pas onlangs werd duidelijk dat bij dit proces de NDMA-verbinding ontstaat.

Weet de inspectie hoe ‘ontstaat’ deze verbinding? En weer is er iemand / iets anders bij betrokken: de grondstof fabrikant’?? Ik wordt meer ziek van dit soort gedraai en vraag me af wat de inspectie doet met een preferent (bevoorrecht!!) middel in de markt wordt gezet dat niet kankerverwekkend is, vind ik stuitend om over kosten te praten nadat de NDMA vervuiling is geconstateerd. Mea culpa is niet besteed aan de zorg-industrie.  Terwijl Salvartan NDMA terug naar de apotheek moest, hebben ze het al over een preferent middel. Hier gaat de gezondheidszorg te ver, voorbarig, is onsmakelijk en vooringenomen en negeert de ellende die mogelijk wordt veroorzaakt.

Zorg eerst maar eens voor een inspectie die duidelijk kan maken welke fabrieken in China NDMA in Valsartan spontaan verwekten, noem ze bij naam. Welke fabriek heeft dit veroorzaakt? Weet de inspectie dit? De inspectie houdt nu informatie achter en trekt nogmaals een mistgordijn op met slappe argumenten: ‘de kans dat u kanker krijgt is heel klein’, maar ze willen niet dat wij, gebruikers een risico lopen. Fijn, dat lucht op Medson. Ik kreeg gelijk een telefoontje nadat ik meedeelde het nieuwe medicijn niet te willen want de verkoop moet gewoon doorgaan, dat risico willen ze bij Medson niet lopen.

Wordt vervolgd (het zal spontaan ontstaan).