Van doofpot naar doodpot

Bij MCU, Mea Culpa United weten wij al sinds 2010 dat orde / congregatie arme broeders Franciscus geen verantwoordelijkheid nemen betreffende het seksuele misbruik / geweld dat heeft plaats gevonden op het franciscaner jongenspensionaat, te Bleijerheide. U moet zich voorstellen dat de honderden jongens die betast, misbruikt zijn door broeder Monulphus, onder ons jongens beter bekend als Bulletje wel een beetje raar opkijken wanneer zij een gegrond verklaring krijgen na maanden onderzoek / commissie / steunbewijzen / hoorzitting / met lege handen thuis zitten en wederom aan de bak moeten om hun recht te halen. Walgelijk hoe de kerk met deze mensen omgaat. De RKK doofpot doet iets anders met haar handen, ze wassen het in onschuld nu zij begonnen zijn met de verantwoordelijkheden door te schuiven en roepen dat zich een pijnlijk probleem voordoet terwijl men wist dat van medewerking ordes / congregaties niets te verwachten viel.

Men stelde het chique mediation pad voor dat leidde tot geheimzinnige besprekingen (waar slachtoffers in het algemeen niets aan hebben), met menige farizeeër die vol spijt aan de onderhandelingen begonnen zijn maar voor de rest, zo sijpelen de berichten naar buiten, de slachtoffers aan het lijntje worden gehouden. Het mediation traject zou leiden tot resultaat??? Is er resultaat??? Resultaat alleen voor de doofpot kerk. Bulletje en zijn broeders zouden erom lachen, met dokter Bulletje gingen de balletjes vijftig jaar een vrolijke kerst in, van doofpot naar doodpot nu de meeste broeders / paters dood zijn maakt het hun allemaal niks meer uit, er mag flink aan de kerstboom / ballen gerammeld worden, het Christelijk geloof vertegenwoordigen zij allang niet meer.

Het toeval wil dat we juist vandaag te horen krijgen: Broeder Leonardus, broeder Servatius en broeder Munulphus alle drie gegrond verklaard, maar de Order der Franciscanen Düsseldorf, overste Werner wijst alle verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid af.

Halloooo farizeeërs!

 

 

2 gedachten over “Van doofpot naar doodpot”

  1. Kardinaal van Eijk is dit niet een opdracht voor U om deze ordes eens aan te sporen hun afspraken na te komen. De vuiligheid die ze veroorzaakt hebben moeten ze ook opruimen vind ik.
    En het HOOFD van de ordes zou ook zijn stem moeten laten horen vind ik. Of vinden jullie het wel goed zo. De slachtoffers verder te laten lijden.
    Wees een echte vertegenwoordiger en neem jullie verantwoording.

Reacties zijn gesloten.