Vijf Jaar MCU

vijf jaar 2Dit weekend vieren wij het vijfjarig bestaan van MEA CULPA UNITED

From the top of beter from the bottom maakten wij de onthullingen seksueel misbruik in 2010 definitief openbaar. MCU heeft een lange voorgeschiedenis al in 1985 maakten wij de LP Pop Against Pope, die door alle media behalve twee programma’s, geboycot werd (Veronica popie jopie en Wilhelmina kut jr. vpro), daarna volgde een poging om een documentaire te maken van het arme broeder vijf jaar god!Franciscus internaat te Bleijerheide, dit gaf ik op rond 1991. In 2001, tien jaar later maakte ik de CD ‘Soul Child‘ die eveneens geboycot werd. In 2005 starte ik de documentaire ‘Tussen Kathmandu en Bleijerheide“, die behalve in filmhuis Lumiere, nergens vertoond of besproken werd. De regionale media lieten het keer op keer afweten.

vijf jaar 1In 2010 kregen wij landelijke bekendheid maar werden al in de loop van 2011-2012 gedesavoueerd daar wij vóór een parlementair onderzoek bleven.

Wij zijn trots op ons bestaan, doorzettingsvermogen, spirit en proberen steeds opnieuw manieren te vinden om mensen te bereiken, ook onze tegenstanders willen wij bereiken.

Met het bestuur gaan wij het vieren, wij danken Klokk Guido en Klaske voor de medewerking, wij groeten alle vrienden, engelen jongens, vijf-jaarmannen als vrouwen die mede aan onze zijde hebben meegevochten; alle beminde gelovigen buiten of in het veld der parochies, dat zij steun mogen vinden in de waarheid.