Volgens de kerk…

De conservatieve Hongaarse president Katalin Novák stapt op na massaal protest, en onder druk van regering en oppositie. Ze had een man gratie verleend die was veroordeeld voor het verdoezelen van seksueel misbruik van minderjarigen. Duizenden betogers hadden vrijdagavond in de Hongaarse hoofdstad Boedapest haar vertrek geëist. Ook voormalig minister van Justitie Judit Varga legt haar functie als parlementslid neer.

In Hongarije massaal protest, doet me altijd goed na de zwijgcultuur in ons land, hoewel de RKK graag de touwtjes in handen wil houden, en nog steeds refereert aan ‘scheiding van kerk en staat’, zoals onlangs de uitspraak van bisdom Roermond:

De communie is geen recht binnen de katholieke kerk, stelt het bisdom’??

Wat is dan wel een recht als je kinderen oproept naar hun te komen (laat de kinderen tot mij komen’?), en ze vervolgens te kastijden achter vier muren, zoals veel kinderen mochten meemaken. Geen vader, én geen moeder, die voor je opkwam, het enige ‘recht’ dat restte in de geloofsgemeenschap…..en nog steeds …..buiten sluiten / excommunicatie….volgens de kerk ‘geen recht’, een gruwelijke en verwerpelijke methode….heerst nog steeds….onder de huid.