Voor de armen

collecte bus 2Bij het systematisch doorlichten van zijn financiën heeft het Vaticaan “honderden miljoenen euro’s ontdekt die niet goed op de balans stonden”. Dit alles volgens de belangrijkste financiële man van het Vaticaan, kardinaal George Pell.

Transparantie, of beter transparanter moeten de geldstromen binnen het Vaticaan worden onderzocht, en nu dus buiten het Vaticaan. Al onder de vorige paus, Benedictus, zijn stappen gezet om het financiële beheer in overeenstemming te brengen met de internationale afspraken tegen witwassen zoals die door een commissie van de Raad van Europa zijn opgesteld. Als een commissie (wie zitten daar in?) al honderden miljoenen niet kunnen traceren, wat moeten wij dan geloven, in de naam van de Heer?

Hundreds of millions of euros were tucked away in particular sectional accounts and did not appear on the balance sheet. It is another question, impossible to answer, whether the Vatican should have much larger reserves.

Nog meer reserves?? George Pell, zal het afpellen, de schil ervan afhalen, de andere Pellenaars van het Vaticaan zullen kijken welke rekeningen nog openstaan voor de schade aan misbruik, geweld, afstandsbaby’s wiens pellengoed tot op heden onopgelost blijft.

3 gedachten over “Voor de armen”

 1. Ze hebben geen verstand van Kinderen opvoeden en van van Geld.
  Maar ook daar komt ook wel een DOOFPOT voor.

  En de erfenissen van 2 personen die op naam gebruikt moesten worden kunnen nu echt naar die in het testament vast gelegde organisaties toe.
  Meneer Eijk weet hier alles van. Zuster Teresa zal vanuit de hemel wel lachen.

 2. Bert,

  Kunnen wij hier niet spreken over “malversaties”?????

  Zoek dit maar eens op in het woordenboek!!!!

  1. Het woordenboek maakt begrippen zo vlak Chris, de werkelijkheid is dat het Vaticaan meerdere boekhoudingen heeft, congregaties die hun nalatenschap overhevelen naar het buitenland. Opeens zijn er honderden miljoenen, en dan pr berichtjes de wereld insturen dat ze bijna failliet zijn, kerken moeten sluiten. Oh ja slotacties, compensatie commissie die ‘bewijzen’ verlangt zelfs na het Deetman rapport want alles, uiteindelijk alles moet per individu afgewogen worden. Nu nog alle herders onder de transparante loep.

Reacties zijn gesloten.