Voor de armen

collecte bus 2Bij het systematisch doorlichten van zijn financiën heeft het Vaticaan “honderden miljoenen euro’s ontdekt die niet goed op de balans stonden”. Dit alles volgens de belangrijkste financiële man van het Vaticaan, kardinaal George Pell.

Transparantie, of beter transparanter moeten de geldstromen binnen het Vaticaan worden onderzocht, en nu dus buiten het Vaticaan. Al onder de vorige paus, Benedictus, zijn stappen gezet om het financiële beheer in overeenstemming te brengen met de internationale afspraken tegen witwassen zoals die door een commissie van de Raad van Europa zijn opgesteld. Als een commissie (wie zitten daar in?) al honderden miljoenen niet kunnen traceren, wat moeten wij dan geloven, in de naam van de Heer?

Hundreds of millions of euros were tucked away in particular sectional accounts and did not appear on the balance sheet. It is another question, impossible to answer, whether the Vatican should have much larger reserves.

Nog meer reserves?? George Pell, zal het afpellen, de schil ervan afhalen, de andere Pellenaars van het Vaticaan zullen kijken welke rekeningen nog openstaan voor de schade aan misbruik, geweld, afstandsbaby’s wiens pellengoed tot op heden onopgelost blijft.