Waar kunnen we ze dumpen

magdalena 2In een Ierse massagraf zijn ook lichamen gevonden van negen volwassen vrouwen, eerder werden er honderden kinderlijkjes  in aangetroffen.

Drie van hen zijn moeders die daar samen met hun baby’s zijn begraven, zegt de onderzoekster die het massagraf ontdekte. Wie de andere zes vrouwen zijn, is nog onbekend, schrijft The Sunday Times.

De honderden lichaampjes werden onlangs gevonden in een beerput op het erf van een gebouw in het plaatsje Tuam. Daar was tot 1961 een katholiek tehuis gevestigd voor ongehuwde moeders. De overleden kinderen zouden tekenen vertonen van ondervoeding en verwaarlozing. Van diverse kanten is aangedrongen op een diepgravend onderzoek.

(MCU) Mea Culpa vraagt een diepgaand onderzoek naar de tienermoeders in de vijftiger / zestiger en tot zelfs in de zeventiger jaren in doorgangshuis Hooghees, te Heerlen. MCU heeft de afstandbaby’s of afstandmoeders zoals u wilt, vanaf het begin op de agenda gezet, onlangs nog benoemd in de Tweede kamer. Geen kamerlid dat piepte, misschien nu met wat media aandacht????