Wat wordt er mee bedoeld

even tussen ons

Goedemorgen in dit versnipperde macht der kleine machten landschap, waar niemand het meer weet dan wel ziet. De vele raden, organisaties, schoolsystemen, bestuurslagen en eisen waarin niet alleen het VMBO Maartenscollege mee van doen heeft maar een heel land, staat aan de grond genageld in een patstelling…is ons schoolsysteem nog wel zo bevorderlijk?

Ook de gemeenteraad in Maastricht wordt wakker, je hoeft hier niet veel te doen om geboycot te worden maar nu is het systeem zelf aan de beurt om ‘mea culpa’ te bekennen. De gemeenteraad heeft een brief gestuurd naar minister Arie Slob van Onderwijs en de Tweede kamer. Daar wordt gevraagd of er onderzocht kan worden hoe het heeft kunnen gebeuren dat de schoolexamens verkeerd zijn afgenomen. Volgens de gemeenteraad zullen er lessen voor de toekomst getrokken moeten worden om te voorkomen dat dit weer kan gebeuren. Jaren draafde dit elitair raspaardje door onze klassen en niemand greep in. Slim hoor en een laffe gemeenteraad laat het in Den Haag uitzoeken en onderzoeken, doe het vooral niet zelf; echt zo’n Limburgs besluit zodat wij weer gezellig achterover kunnen leunen.

De raad hoopt dat er bij een eventueel onderzoek kritisch gekeken wordt naar de rol van alle betrokken partijen. Wat hier mee wordt bedoeld is niet duidelijk!!??? Niemand begrijpt waar het aan ligt, de minister heeft gelijk, de school kampt met personeelsproblemen, de (voormalige) directeur, een arrogant stuk vreten, leefde nog in een tijd dat er een top-down hiërarchie bestond en kon zijn eigen helden gezever niet onderdrukken. Allemaal liepen ze mee in een middelmatige stoet van anonimiteit waar opgepimpte cijfers het VMBO schooltje in de markt moest zetten. Ze hebben nooit rekening gehouden met individuele leerlingen, althans die leerlingen die even niet meekwamen. In stilte werden ze geëlimineerd, een moderne vorm van uitsluiting waar alle betrokkenen vervielen in een heel oude, Limburgse gewoonte….onze zwijgzaamheid.

WAT WORDT ERMEE BEDOELD

Dat weet dus nu niemand meer in ons schoolsysteem, niet alleen zijn de examens misleidend maar het hele systeem deugt niet en schuift verantwoordelijkheden en taken voortdurend af. Dat is inherent aan dit systeem dat de zakken van ieder wil vullen om mee te draaien in de carrière-bubbel. Politici pimpen zich op in de datsja van Poetin en voor de een is het donker en voor de ander was het licht. Danny S. nu is er dan eindelijk een naam bij de verdachte van het gruwelijk ongeluk bij Pinkpop. Het gebeurde in de het donker en Danny S. had niks gezien. Vijf minuten later was het licht en nog weet niemand hoe hard Danny S. heeft gereden. Wie vertelt de waarheid? Politici bij Poetin? Getuigen? Jehova’s? Alle informatie over Nouri wisten we al, ook van der Sar.

Niks zo moeilijk als de waarheid.