Waar zijn de honden

Michelle MartinMichelle Martin, de ex-vrouw van de Belgische zedendelinquent Marc Dutroux, zou verdwenen zijn uit het klooster van Malonne. Dat meldt de Vlaamse krant Het Nieuwsblad maandag op gezag van de Waalse krantengroep Sud Presse.
Enkele buurtbewoners van het klooster in Malonne hebben gezegd dat Martin zich niet meer in het klooster bij de Clarissen bevond. Ook de bisschop van Namen zegt niet te weten waar Martin is. De zusters van Malonne bevestigen noch ontkennen dat Martin elke dag bij hen verblijft.
De ex-vrouw van Dutroux kwam in 2012 vervroegd vrij en is in het klooster bij Namen opgenomen. Tot de voorwaarden van de voorlopige vrijlating behoort dat zij elke adreswijziging aan justitie doorgeeft (einde quote).

Behoort zij niet, net als de Clarissen, klaar en duidelijk aan te geven of ze wel of niet aanwezig is in het klooster. Haar doel dog Martinwas niet vergeving maar ONTSNAPPING. De honden die zij wel voerde, en niet de kinderen maakt maar weer eens duidelijk hoe narcisme werkt, dat vergeving geen schoonmaakmiddel of uithangbord voor een nobele houding van religie kan dienen, het moet werkelijk en van binnen uit komen. Kristien Hemmerrechts die in de huid van Martin probeerde te kruipen, kan daar beter inkomen.Hemmerrechts

Ook in het kunstwerk ‘de weg naar verzoening’ van Pierre Habets zijn wij het pad van vergeving ingeslagen. Ik heb zelf een keer in het bijzijn van bisschop Wiertz deze Michelle Martin genoemd als voorbeeld hoe moeilijk het is deze vrouw te vergeven. Maar het principe is duidelijk, je vergeeft, nu zij wegloopt, en mensen, ook de Clarissen, blijft misbruiken, mogen de honden los worden gelaten.