WIJ WILLEN GEEN EXCUSES

http://www.youtube.com/watch?v=eK_z4eJiS6k

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) moeten alsnog hun excuses maken aan mensen die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik in instellingen of pleeggezinnen. Dit eiste commissie voorzitser Samson tijdens het debat in de Tweede kamer.

Mevrouw Samson verzoekt de hulpverleners, de betreffende instanties beter naar elkaar en het slachtoffer te luisteren. Nou heeft mevrouw Samson toch echt wel het zeer luide applaus gehoord afgelopen Maandag van die 77 jarige mevrouw die in Zuid-Limburg bij een gezin vreselijk misbruikt is, en ik citeer haar wederom:

ik wil geen excuses, ik wil dat de staat haar verantwoordelijkheid neemt’.

Deze mevrouw was zeer emotioneel na een prachtige toespraak, en overtuigde iedereen behalve mevrouw Samson die koketteerde in de Tweede kamer met haar laatste wens: ‘excuses’.

Nu springt de media op de excuses kaart en trekke wie hem wil trekke, maar de financiële genoegdoening raakt hiermee bewust op de achtergrond. Ik was zelf aanwezig op deze bijeenkomst en als ik niet de woorden: ‘wat hebben deze mensen hier aan (aan een onderzoek zonder waarheidsvinding), had uitgesproken waren de tranen van de voorzitter de lange Voorhout uitgestroomd. ‘Het blijkt toch dat deze mensen net als bij de RKK aan een compensatie behoefte hebben‘, verontschuldigde mevrouw Samson zich. Ai, ai ai, dat hadden ze tijdens het hele onderzoek sinds 2010 niet in de gaten? 

Tweemaal versprak mevrouw Samson zich over een ministerie VW verkeer en waterstaat, werd door haar secondant gecorrigeerd (Volksgezondheid) maar het hielp niet mevrouw Samson was de weg kwijt en ik had het gevoel dat zij het liefst met kar en paard door een boerenlandschap naar het strand wilde torsen om geen ministerie van Volksgezondheid hoeven te berispen die ze een ‘gebrek aan centrale regie’, verweet. Maar wie oh wie heeft in dit land de touwtjes in handen? De kerk doet verwoede pogingen haar hemels paradijs terug te krijgen. De media zou eens een dag zonder waan-nieuws de krantenkoppen te vullen. De bankdirecteur zijn bonus leventje in misère te zien verdampen, de politiek zoekt links, rechts een uitweg zonder backstabbers; heeft u al een doping programma om de winter door te komen? Wie is er nog relax?

Morgen brüder Benedictus en de seksuele revolutie!