‘Wir haben es nicht gewusst’, dus toch…

Paus Pius X12 wist van de deportaties, de gaskamers nou ja ik hoef u de geschiedenis niet uit te leggen maar de kerk zweeg ook toen miljoenen mensen aan de vooravond stonden om gedeporteerd te worden naar de gaskamers, il Silentio eerwaarde!
Ongelofelijk hoe een structureel probleem (de zwijgcultuur) in de kerk leidt tot dit soort waanzinnig gedrag. Ik hoef u evenmin niet te herinneren aan de uitspraak van Simonis: ‘Wir haben es nicht gewust’, maakt de laatste onthullingen over de Tweede wereld oorlog nog onverteerbaarder.
Pius X12 was en is een naar en kleingeestig mannetje.
Hoewel een boek geen actualiteit hoeft te vormen is het wel een novum wanneer recentelijk bewijzen het licht zagen over het zwijgen van de jodenvervolging al aan het begin van de Tweede wereld oorlog.
Ik wil jullie dan ook wijzen op de titel van mijn binnenkort te verschijnen boek ‘Krakende Stilte’, want gezwegen wordt er toch in de Nederlandse media, de zwijgcultuur is al decennia de heersende (wan)smaak, misbruik en geweld op internaten, stilte over massa moorden, deportaties, gaskamers vind ik onverdraaglijk en is opnieuw een schandvlek op het boetekleed van de kerk.
Ook tijdens onderzoek de Cie. Deetman was hun voornaamste taak, schuif het zo veel mogelijk van je af, weg onder het tapijt, behandel het in achteraf kamertjes op de Utrechtse Maliebaan, hou de dossiers geheim tot 2030 en fase DEETMAN, kreeg het voor mekaar net als het zwijgen gelijk Pius X12….(nee, ik wil onze jaren op internaat niet vergelijken met de tweede wereld oorlog maar nu Pius X12 ons glazig nastaart, denk ik: ‘mijn god ruil de hemel MET DIT SOORT LUI, eens met de hel’.