Woningsdag

woelratje

Woningsdag 27 April 2020

Gefeliciteerd majesteit, vandaag heb ik begrepen is het ‘Woningsdag’ omdat wij binnen ‘willen’, blijven en laat ik dan maar meteen met de deur in dit tijdelijke huis vallen…wij kregen geachte Koning onlangs een huuropzegging terwijl een identiteitsloos virus op onze planeet wild om zich heen slaat. Er wordt zelfs gewaarschuwd voor een ‘tweede golf, Covid 20’, die nog extremer zal tekeer gaan maar bij corporatie Servatius leest men blijkbaar alleen de blinde vlekken pagina van de krant. Altijd bereid tot een leugentje of heeft Servatius enig idee van de huidige woningnood?
.
De honderd woningen en haar bewoners van Blauwdorp worden al maanden lekker gemaakt voor de Blauwe loper, een mind-set, die al tijden op de burelen van Servatius op het planbureau ligt en men niet wilt inzien dat de bewoners van deze honderd huizen al in een sociaal isolement leven, aangevuld met de ‘altijd tijdelijke studenten’, juridisch wat makkelijker voor de rechter, om vriendjes in de eigen kring te pleasen.
.
De keuze is helder: voor je doemt de afgrond van de woningnood op, en achter je staat de sloophamer klaar om iedereen uit zijn huizen te jagen. No merci.
.
Ten opzichte van de lage inkomens mag men blijkbaar alles flikken dat was in het verleden al zo, dat zit blijkbaar in ons DNA majesteit, terwijl de rijken zelfs voor een rijtjes huis een miljoen willen neertellen…heeft uw neef Bernard nog een tip voor ons? 
.
De onzekerheidsfactor wordt voor deze mensen in ieder geval groter, alles wordt onzekerder zegt men maar hoe zit dat?
Ik heb met de regisseur (ja, die hebben ze bij Servatius) de afgelopen week gecommuniceerd en hij / zij repte met geen woord over de woningnood noch over Corona, dan moet je wel heel erg van de domme houden als je moedwillig de ‘Blauwe loper’ uitrolt over deze Maastrichtse achterstandswijk waar nog enige goedkopen woningen overeind staan.
Goed, we wisten het maar ik kreeg het pas te horen toen ik ging tekenen in 2016, toen werd mij verteld dat de woningen zouden worden gesloopt voor de Blauwe loper, dat Koninklijker klinkt dan het in werkelijkheid is majesteit want het negeren van dit ‘woninigsdag’ probleem zal nog enige tijd (maanden / jaren) in beslag nemen door de onzekerheidsfactor van Corona.
De timing majesteit is gracieus midden in een pandemie / woningnood crises en dan dit hakbijltje uit de koker van Servatius. Hoe verzin je het!
De schifting tussen duur en nog duurder, tussen solidair en autoritair zal terugkeren voor diegene met de grootste belangen. De heilige Servatius (we kennen hem nog van ‘mea culpa’ maar dat is een andere doofpot verhaal waar Maastricht niet aan wil). 
.
Een segregatie mentaliteit met veel data gekoppeld aan overheden, bedrijven en instellingen waar een klokkenluider, letterlijk als figuurlijk, weg kan dromen….zonder dak boven zijn hoofd.