Ze willen controle over ons brein

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb

Complotdenkers houden van dit soort demagogische uitspraken, die nog steeds dezelfde haat en / of desinformatie rond pompen. Demagogie ten top, niet alleen van Trump maar van iedereen, die maar wat roept zoals bovengenoemde ‘controle over ons brein’, waanzin. Wie bedoelen ze met ‘ze’?

ZE willen controle en in zo’n klein woord ‘ze’, zit het anonieme gif, een mengeling van intolerantie en vreemdelingenhaat en daar is de waarheid al decennia / eeuwen flinterdun gescheiden van de leugen.

We zijn terechtgekomen in een maatschappij die de ander veroordeelt zonder enig bewijs of onderbouwing van argumenten, feiten dus. Jos B. is een mogelijke dader maar bewezen is het niet. Dat hij betrokken is okay maar dat hij het alleen heeft gedaan, het dode lichaam versleept, vervoerd en verborgen voor bijna 24 uur is onmogelijk alleen zijn werk. Nu, ze hebben een hekel aan je als je een andere mening uitdraagt kranten als het parochieblaadje De Limburger of de katholieke bisdom omroep L1 zijn embedded in de ‘waarheid’ van het OM. De sociale media zijn stinkend rijk geworden van ‘valse, onjuiste informatie’, hun platvorm geeft ruimte aan haatdragende boodschappen of  aan nietszeggende foto’s van maaltijden en andere spijzen gepost door onze followers / vrienden zodat wij weten wat jullie eten!?

In het Capitool riep iemand dat de regering hun land had ontnomen…de regering? Trump? God? Want hij is (nog dik een weekje) de regering, beetje schizo om eer en vaderland te verblijden met een volledig gespleten, verwarring van de feiten. Trump is nog steeds de baas, hij was (is) de regering dus als Nancy Pelosie nu denkt: afrekenen met die man voor hij weer zijn nep nonsens in 2024 ’take back our country’, zal verkondigen? Eenmaal een narcist altijd een narcist…if you don’t fight like hell you don’t have a country anymore. (Trumpisme van wie anders dan Trump zelf. Gevolg de opstand op Capital Hill.

‘We’re doing this to ourself‘, uitspraak van Powell voormalig minister van buitenlandse zaken naar aanleiding van de groeiende tegenstelling in de Amerikaanse samenleven. Ooit heb ik een documentaire (Mijn God) gemaakt over mijn heeroom pastoor Gelissen te Banholt, en ook hij filosofeerde dat het grootste ongeluk en pijn we onszelf aandoen. Het duurde meer dan veertig jaar voordat iemand mij durfde te vertellen wat werkelijk gebeurd was rond de dood van mijn vader. Aangezien dit nooit gezien, besproken wordt heeft te maken met een gelijksoortige ‘ban’, zwijgen, uitgesloten van aandacht zoals deskundige Henk Hoover (L1) mij jaren geleden meedeelde omdat ik in het landelijk nieuws te horen en te zien was. Ik wordt met veel kinnesinne gecensureerd en dus ook mijn documentaire over de dood van mijn vader werd volledig doodgezwegen, en niemand opkomt voor persvrijheid, ook geen collega’s en ik, als klokkenluider, juist de pest heb aan het monddood maken van meningen van wie dan ook. Als kind op internaat begon het al, ze sloten je op omdat je seksueel misbruik rapporteerde en wat doet de omgeving: ze keren je de rug toe. Horen, zien, zwijgen dat is dekmantel mentaliteit in onze provincie en iedereen doet er lustig aan mee…’willen jullie controle over mijn brein’, forget it.