Zembla en de onvertogen maskers

De uitzending van Zembla gisteravond over de procedures bij het meldpunt RKK en het ‘juridisch’ Zyklon b tegengas ingespoten door ordes / congregaties, riep veel emoties op bij mensen, die MCU de afgelopen jaren dan wel begeleidt / geholpen heeft bij hun klacht over het seksueel geweld.

De telefoon gloeide als vanouds en wat blijkt de halve, minzame excuses staken weer de kop op, de maskers die afvielen om het onvermogen aan empathie te verbloemen, schitterde alom. Dhr. Deetman heeft hierover al in 2012 gesmeekt bij de RKK om menselijker om te gaan met slachtoffers, het seksuele geweld gemaakt binnen de muren van de RKK. Een afstandelijke erkenning met een afgepingeld geldbedrag. De bewijslast lag meer bij ons dan bij de kerk. She haben es ja doch nicht gewusst.

Wij worden al weer een tijd buitengesloten bij kerkelijke organisaties als KNR / de bisschoppen en in Utrecht waar de enige vertegenwoordiger van alle slachtoffers dhr Klabbers met alle egards ontvangen wordt, maandelijks in alle beslotenheid overlegt met kardinaal Eijk. Als vette bonus  een deal tussen VWS en Klokk. Daarvoor krijgt afdelings-nep slachtoffer-hoofd Klabbers meer dan 1 miljoen in z’n reet geduwd om zijn gladde, diplomatieke onzin verhalen ‘op het hoogste niveau’ te verkwanselen. Wij horen niks, er wordt niet gecommuniceerd net zoals dhr Eijk geen interviews geeft vanwege de kwetsbaarheid van de slachtoffers. Ik zou willen dat meneer Eijk niet betuttelend voor ons gaat staan maar ons zelf onze emoties en woorden laat uitspreken. We hoeven niet langer beschermd te worden door de kerk, noch door KLokk, want we vertegenwoordigen onszelf wel.