Zes minuten

RomyIedere zes minuten komt er bij de politie een melding binnen van huiselijk geweld. Vorig jaar ging het in totaal om 95.000 incidenten. In de meeste gevallen is het geweld gericht op de partner of de ex-partner.

Er is veel verborgen huiselijk geweld; incidenten die nooit gemeld worden bij de politie. Volgens de landelijk projectleider van de politie Mariëtte Christophe is er een ‘dark number’ van 80 procent. “Slechts 20 procent van de mensen vindt de weg naar de politie of de hulpverlening. Dus er zit nog veel meer achter.”

Nog steeds merken mensen dit niet of kijkt de samenleving de andere kant uit, nog steeds neemt het geweld toe. De oorzaak de economische crises, schulden, werkeloos geraakt….

Iedere zes minuten

Tegen ons internaatskinderen wordt verteld dat geweld toen normaal was….en nu? Hoe noemt men dan het geweld nu…? Nog steeds ondefinieerbaar, zo net voor Kerstmis. Teveel narcisten in onze samenleving gekweekt? 

Wat verder opvalt is een toename in het aantal meldingen over seksueel huiselijk geweld tegen kinderen. Zes minuten stilte tijdens de nachtmis, op voetbalvelden, kroegen, overheidsgebouwen…op straat!