Zes minuten

RomyIedere zes minuten komt er bij de politie een melding binnen van huiselijk geweld. Vorig jaar ging het in totaal om 95.000 incidenten. In de meeste gevallen is het geweld gericht op de partner of de ex-partner.

Er is veel verborgen huiselijk geweld; incidenten die nooit gemeld worden bij de politie. Volgens de landelijk projectleider van de politie Mariëtte Christophe is er een ‘dark number’ van 80 procent. “Slechts 20 procent van de mensen vindt de weg naar de politie of de hulpverlening. Dus er zit nog veel meer achter.”

Nog steeds merken mensen dit niet of kijkt de samenleving de andere kant uit, nog steeds neemt het geweld toe. De oorzaak de economische crises, schulden, werkeloos geraakt….

Iedere zes minuten

Tegen ons internaatskinderen wordt verteld dat geweld toen normaal was….en nu? Hoe noemt men dan het geweld nu…? Nog steeds ondefinieerbaar, zo net voor Kerstmis. Teveel narcisten in onze samenleving gekweekt? 

Wat verder opvalt is een toename in het aantal meldingen over seksueel huiselijk geweld tegen kinderen. Zes minuten stilte tijdens de nachtmis, op voetbalvelden, kroegen, overheidsgebouwen…op straat!

One thought to “Zes minuten”

 1. @ Bert, ik heb je 2 emails gestuurd
  Eentje met een vraag,
  de 2e met de toelichting hierop.

  Dringend verzoek om mijn vraag te beantwoorden, want zoals je uit de toelichting hierop in mijn 2e email kunt lezen en begrijpen is – gezien de realiteit – volgens mij in deze volstrekte en walgelijke situatie (de advocaat van) de tegenpartij de volgende logische stap.

  Maar ik kan, met de groeten van Professor Murphy, volstrekt niet in schatten wat dat betekent(betekenen zal/kan).
  Dat betreur ik en spijt mij bijzonder, maar verandert aan mijn keuzes helemaal niets.

  (historisch) (seksueel) misbruik is niet anders dan (het omgaan met) – geperveteerd machtsmisbruik c.q. ontkenning van – noodzakelijke grenzen – het zeggen dat ik hier zelfs buitengewoon boos over ben is zondermeer een understatement.

  Ik ben geen afhankelijk kind meer. En de betrokken persoon is dat ook niet, ik sta bij niets of niemand onder curatele en voor zo ver ik weet is dat ook bij betrokken persoon niet het geval

  Met mijn dank.

Reacties zijn gesloten.