Zwijggeld en andere doofpot verhalen

mars tegen de doofpot bert peter
mars tegen de doofpot

Voormalig speler Gary Johnson heeft naar eigen zeggen zwijggeld ontvangen van Chelsea. In ruil voor een som van 50.000 pond zou hij niet mogen spreken over het seksuele misbruik door scout Eddie Heath in de jaren zeventig.

Eerder gingen er al geruchten over betalingen van Chelsea aan voormalige spelers, om te voorkomen dat ze naar buiten zouden treden over de misbruikschandalen. In de Daily Mirror zegt Johnson dat hij denkt dat hij betaald is om “de deksel op de put” te laten. Johnson zegt vanaf zijn dertiende te zijn misbruikt door Heath.

De voormalige speler van Chelsea denkt dat hij niet de enige is die een contract heeft moeten ondertekenen om te zwijgen over misbruik bij de club. Hij is vooral boos dat hij het misbruik heeft aangekaart bij de club, maar vervolgens op onbegrip stuitte. De club zou tegen Johnson hebben gezegd dat hij het misbruik eerst moest bewijzen.

Dit is analoog aan de misbruik verhalen uit onze jeugd, onbegrip, zwijgen voor de lieve God en vrede, ouders konden op clementie rekenen als ze het binnen de muren van internaat hielden terwijl het ‘bewijzen’ onmogelijk bleek zeker in de tijd van een iPhone loos tijdperk. Bewijzen…om je te kijk te zetten als leugenaar.

vertel het mij maar jongetje dan blijft het tussen ons
vertel het mij maar jongetje dan blijft het tussen ons