AHA!

schaakbordDe Tweede Kamer houdt een nieuwe hoorzitting over het seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk. De Kamer is er niet gerust op dat de slachtoffers goed worden behandeld.

Kamerleden krijgen signalen dat onderdelen van de kerk proberen onder de verplichting uit te komen om schadevergoeding te betalen. Ook zouden sommige slachtoffers moeilijk erkenning krijgen van het leed dat hun is aangedaan.

‘Afschuwelijk hoofdstuk’

VVD-Kamerlid Van der Steur benadrukt dat er zo snel en efficiënt mogelijk recht moet worden gedaan. Hij zegt te hopen dat “dit afschuwelijke hoofdstuk” over een jaar kan worden afgesloten.

De Kamer wil nu opnieuw praten met onder anderen commissie-voorzitter Deetman, organisaties van slachtoffers, vertegenwoordigers van de kerk en het Meldpunt Kindermishandeling Katholieke Kerk.

(reactie MCU) Dat kan een zeer interessante hoorzitting worden! Snel en efficiënt is het laatste wat de kamer tot nu toe heeft laten zien. Omzichtig kreeg de commissie Deetman de gelegenheid om 10.000 tot 20.000 slachtoffers te benoemen zonder dat dit leidde tot in beslag name archieven zoals dat in België en Duitsland gebeurde. Het duurt in ieder geval nu al langer dan 1 jaar ‘dit afschuwelijke hoofdstuk’, meneer van der Steur. Onze ‘mea culpa hemel’ verandert hier met de dag!

2 gedachten over “AHA!”

  1. Beste AT,
    De klacht tegen Frans is gegrond verklaard.
    Als dat feest door gaat, gaan wij ook!

  2. Zou het nu lukken de heren te bewegen om niet meer te liegen te verduisteren en de HOOGMOED in te ruilen voor NEDERIGHEID.
    Ik hoop dat nu alles boven tafel komt en dat de levende nog steeds moeten komen opdagen. Dus geen feest in augustus 2014 FRANS !!!!!

Reacties zijn gesloten.