Anonieme dolkstoten en vlaaimisbruik

Als machtsmisbruik aan de orde is dan kijk eerst naar het minderwaardigheidscomplex bij ambtenaren, die Aribs directheid niet konden waarderen. Ik heb als voorzitter / woordvoerder stichting Mea Culpa United (MCU) vaak gesprekken gevoerd met mevr. Arib, haar bezocht in de Tweede kamer toen nog gewoon kamerlid.

Zij was immers de enige die vragen had gesteld voor de ‘grote onthullingen seksueel misbruik in de RKK; al in 2009 toen nog niemand kraaide over machtsmisbruik of seksueel misbruik, noch in de RKK, noch in de sport of #waar dan ook.

De eerste keer hadden we een typisch Limburgse ‘relikwie’ meegenomen, meer als grap en ‘dan onthouden ze je iets beter’, dachten wij. Wat hadden we meegenomen???

Juist, een vlaai maar mevr. Arib riep direct: ‘wilt u ons omkopen’, waarna ik zei, de vlaai en koffie, die inmiddels op tafel stond, ‘onmiddellijk terug die vlaai. In de doos, inpakken, gaat mooi niet door’. Mevr. Arib lachte en gaf hiermee aan dat een vlaai  en wij zeker niet, niemand wilden omkopen.

Volgens Bergkamp is het onderzoek tegen Arib niet zomaar aangevraagd. Er zijn in juli twee anonieme brieven binnengekomen waarin het PvdA-Kamerlid beschuldigd wordt van “machtsmisbruik” en een “schrikbewind”. De meldingen hebben betrekking op de tijd dat Arib nog Kamervoorzitter was (2016-2021). Bovendien wordt de suggestie gewekt van ‘grensoverschrijdend’ gedrag? Een heuse dolkstoot en bovendien….in de rug.

Bergkamp mag de anonieme honneurs waarnemen in dit slangen presidium, die via deze coupe Arib inderdaad een dolkstoot gaf waar een aantal politici plus ambtenaren bang voor zijn. De waarheid is een bepoederde vlaai die in stukken op tafel komt, ieder onderzoek kost geld, bakken met geld in een politieke cultuur van leugens (het draaien aan de waarheid’) en bevriende ambtenaren.

WIE wil er nog een smerig stukje vlaai, we hebben nog een stukje over met heel veel suiker…. voor alle anonieme ambtenaren!!! Vergeten doen wij overigens niet dat mevr. Arib als kamerlid een motie heeft ingediend over de Sheherazade rond het seksueel-geweld in de RKK in 2009. Ruim een jaar voor de hele media wakker werd incluis de kamer, die holde er pas achteraan toen de schaamte niet meer weg te drukken viel. En dat is geen anonieme beschuldiging.