Bacje koffie

Er zijn enkele uitspraken door de Bac gepubliceerd, die geheel los van de kerk, aanbevelingen doen betreffende seksueel misbruik, maar wel vervolgens door de kerk zelf moeten worden (h)erkend. Het eerste dossier is maatgevend voor de opzet en sluwe procedurele opzetjes tussen Bac en aangeklaagde, die bij een negatief advies dertig dagen de tijd hebben om hierop te reageren. Wie neemt nu de beslissing? De aangeklaagde? De mogelijke dader? De bisschoppen conferentie die schaamteloos niks van zich laten horen. De circel is rond, het onderzoek dat de kerk gestart is, eindigt ook weer bij haar, ‘so the culture of silence’ blijft overeind.

De klager komt zeer oprecht over, besluit het Bac, dat hij misbruikt zou zijn houden ze zelfs voor mogelijk!!!!

Jongens, meteen stoppen met dit soort nep-emphatie. Alles is mogelijk, all you need is love is mogelijk, onweer, regen is mogelijk, dat HET overal kan gebeuren is mogelijk. In Japan bij de zen-boeddhisten, in Nederland bij de Nederlandse provincie van de congregatie van de missionarissen van het heilig hart = mogelijk, echter de Bac wijst wanneer het ze uitkomt naar de rechtstaat, die of aangehaald wordt of gepasseerd wordt. De waarheid kantelt naar links, naar rechts, naar de kerk, naar de staat, naar de overledene die zich niet kan verweren (oh het was toch zo’n lieve man, vertellen de andere broeders van de zwijgorde). Voor iedereen die nog enig geloof heeft in dit circus, ik had geen zin om nog meer zaken te lezen, het katholieke gedraai komt mij de oren uit.

Oostenrijkse Heel variant

– In Oostenrijk is een schandaal uitgebroken over een voormalig weeshuis. In het tehuis zouden massaal kinderen zijn misbruikt. Enkele van hen zouden zelfs zijn gedood.

Advocaat Johannes Öhlböck onthulde dinsdag dat een vrouw had gezien hoe een kind dodelijk werd mishandeld. Ze had gehoord over andere doden. ”Ze beschreef dat zeer authentiek”, zei de advocaat dinsdag bij een persconferentie volgens Oostenrijkse media. De vrouw is nu 70 en woonde in het Weense tehuis Slot Wilhelminenberg van 1948 tot 1953. Het weeshuis is in 1977 gesloten.