Balletje balletje

Schriftelijke beantwoording vragen door minister van Justitie n.a.v. Debat 2e Kamer over Rapport Deetman

13 februari 2012

KLIK HIERONDER:

Lees hier de beantwoording door de Minister

Waarom wordt de vraag van mevrouw Toorenburg (CDA) over de afstandsbaby’s niet beantwoord???

Het ministerie VWS heeft contact met het Klokk. De Klokk speelt alleenheerser in slachtofferland. Waarom negeert de minister slachtoffer / overlevers organisatie Mea Culpa die aan de wieg stond van de onthullingen in het RKK misbruik schandaal in Nederland, en al jaren strijd voert? Gaat alle subsidie naar een organisatie?

In de zaak Heel waar Mea Culpa partij heeft aangevraagd als belanghebbende met mogelijk soortgelijke verdovingspraktijken met psychofarmaca als in St Joseph te Heel ook bij kinderen in andere internaten als zijnde de nonnen Augustinessen, Sittard, het Franciscanen jongens internaat te Bleijerheide, Franciscanessen te Overbunde. Er zijn sterke verdenkingen van verdovingen met barbituraten als Luminal in meer katholieke instellingen. De man die aangifte deed, en die de hulp van Mea Culpa heeft ingeroepen, is contact opeens verbroken. Mevrouw Arib (PvdA) heeft gevraagd naar de stand van zaken, en dan komt men Moraal met een geweldig antwoord dat in het voorjaar wanneer iedereen weer flierefluitend de kou is vergeten, dat het onderzoek wordt afgerond….maar hoe?

Waarom worden aangiftes gedaan door leden van Mea Culpa op politie bureaus te Maastricht, Sittard, Heerlen niet opgetekend, of met moeite beantwoord. Nog geen OvJ heeft tijd gehad of moeite genomen klachten te bekijken.

Waarom is de rechter van mening dat ondergetekende misbruik van de rechtbank maakt door op te komen voor het recht om hoor en wederhoor in burgerzaken, niet toe te staan. Heeft de rechter de ontwikkelingen in de RKK / media wel gevolgd? De conclusies van Deetman? De 10.000-20.000 misbruik slachtoffers van gehoord? De maatschappelijke onrust, heeft hij gehoord dat geweld schering en inslag was, en bewust niet onderzocht werd door monsieur Wim Eijk en zijn omerta organisatie. Duizenden mensen zijn mishandelt en vinden geen recht, noch bij de kerk, noch bij de staat. Geen rechter die de kerk durft aan te pakken zoals de Spaanse onderzoeksrechter Garzón die tenminste probeert om misdaden uit de Franco tijd te onderzoeken. Waar is onze Nederlandse Garzón?

Heeft de rechter onze slogan ‘leven wij in een rechtstaat of in de kerkstraat’ wel begrepen. Mag nu iedereen die de kerk in civiel rechtelijke zin wil aanpakken definitief buigen om meegesleurd worden door de appel en een ei Deetman Lindenbergh voorstellen / categorieën?

Wij leven in een wereld waar kerk en staat balletje / balletje spelen. Wij zien de voorbijgangers niet die toekijken en achter de ruggen om zaken regelen? Wij kijken wel toe hoe we belazert worden? Ah, nou begrijp ik het waarom Mea Culpa wordt genegeerd.

 

 

One thought to “Balletje balletje”

Reacties zijn gesloten.