Wakker worden!

Minister Ivo Opstelten liet deze week weten dat een strafrechter een priester of dominee een beroepsverbod kan opleggen, bijvoorbeeld wanneer een geestelijke schuldig is bevonden aan misbruik. Dat is geen nieuw gegeven, maar wel een duidelijk waarschuwingsteken van de minister.

Dat schrijft het Nederlands Dagblad. Een waarschuwingsschot, zo noemt de Groningse hoogleraar Recht en Religie Fokko Oldenhuis het. “Zo’n beroepsverbod voor een priester of predikant is nu een slapende bepaling in het strafrecht,  maar die kan tot leven worden geroepen. Dat is het signaal dat de minister afgeeft met deze antwoorden.”

Opstelten haalde de bepaling onder het stof vandaan tijdens beantwoording van kamervragen eerder deze week. Hij wil dat het Openbaar Ministerie rechters gaat informeren dat deze strafbepaling bestaat en uitgevoerd mag worden. 

Nou, dus wie heeft er nou zitten slapen? 

De commissie-Deetman gaat opnieuw onderzoek doen naar kindermisbruik in de Rooms-Katholieke kerk.

Gaan ze nu weer alleen het seksuele misbruik onderzoeken, en vele sadistische methodes van nonnen blijven buiten schot? De mannen die door nonnen zijn misbruikt, opgesloten, die hadden zich toch gemeld? Is dit ook een onafhankelijk onderzoek, en de afstandsbaby’s, de ongewenste tiener zwangerschappen bij meisjes / vrouwen die op gruwelijke wijze hun baby hebben moeten afstaan, wordt dat meegenomen?

Ja, iets volledig en breed onderzoeken dat is toch zo pijnlijk!!!