Wakker worden!

Minister Ivo Opstelten liet deze week weten dat een strafrechter een priester of dominee een beroepsverbod kan opleggen, bijvoorbeeld wanneer een geestelijke schuldig is bevonden aan misbruik. Dat is geen nieuw gegeven, maar wel een duidelijk waarschuwingsteken van de minister.

Dat schrijft het Nederlands Dagblad. Een waarschuwingsschot, zo noemt de Groningse hoogleraar Recht en Religie Fokko Oldenhuis het. “Zo’n beroepsverbod voor een priester of predikant is nu een slapende bepaling in het strafrecht,  maar die kan tot leven worden geroepen. Dat is het signaal dat de minister afgeeft met deze antwoorden.”

Opstelten haalde de bepaling onder het stof vandaan tijdens beantwoording van kamervragen eerder deze week. Hij wil dat het Openbaar Ministerie rechters gaat informeren dat deze strafbepaling bestaat en uitgevoerd mag worden. 

Nou, dus wie heeft er nou zitten slapen? 

De commissie-Deetman gaat opnieuw onderzoek doen naar kindermisbruik in de Rooms-Katholieke kerk.

Gaan ze nu weer alleen het seksuele misbruik onderzoeken, en vele sadistische methodes van nonnen blijven buiten schot? De mannen die door nonnen zijn misbruikt, opgesloten, die hadden zich toch gemeld? Is dit ook een onafhankelijk onderzoek, en de afstandsbaby’s, de ongewenste tiener zwangerschappen bij meisjes / vrouwen die op gruwelijke wijze hun baby hebben moeten afstaan, wordt dat meegenomen?

Ja, iets volledig en breed onderzoeken dat is toch zo pijnlijk!!!

15 gedachten over “Wakker worden!”

 1. Sorry, zoals je zult snappen ontbreken hierbij dus de vragen:
  en wie betaalt? Is dat Rijks overheid? Is dat de Kerk, een erfenis, Deetmans krantenwijkje ?
  En hoeveel krijgen en/of claimen jullie daarvan/ daarnaast/daarbij ???

  En hoe zit dat met die club van Ton Leerschool?

  700 000 Euro is naar mijn berekening 140 bx 5.000 slachtoffer kopgeld,
  of 100 000 GENOEG/ BASTA/ ENOUGH t-shirtjes voor Leerschools “internationale organisatie”

  (wat voor een feestje in Rome natuurlijk een mooi aantal is. 😉 )

  700 000 Euro betekent wanneer je een beetje slim omgaat met een notaris en diens stichtingskosten ( korting bij inkoop per 50 ofzo 🙂 )
  overigens ook zo’n 1700 – 2000 stichtingen.

  Een beetje stichtingsakte kun je bij Appie fotokopiëren – 10 cent – dus dat is het probleem niet, zit je nog wel effe met de Kamer van Koophandel inschrijvingen dat aantal is dan ook wellicht wat aan de hoge kant en dus beter te drukken??

  Kun je, met het oog op die handel en hoe verdient dat zichzelf weer terug niet eens even een adviesje vragen bij die Koepelkerk broeder van Bleijerheide? Die man heeft nu tgv z’n schorsing toch niks te doen.

 2. Bert, waar heb je die informatie vandaan over 700 00 Euro aan subsidie voor Klokk ? Hoe kom je aan dat bedrag, waar is die informatie?

  Kun je, in het kader van de door iedereen kennelijk gewenste transparantie en openheid die informatie over belastinggeld en onze belangen gewoon openbaar maken aub?

  Dat scheelt dan weer een onderzoekscommissie in Den Haag en de openbaarheid van bestuur. En vooral, hopelijk , maakt het een eind aan het gedonder en de manipulatie met , van en door slachtoffers van historisch misbruik.
  Want dat is alleen maar schadelijk voor ieders belangen.

  Maak informatie openbaar en laat mensen zelf maar kiezen is het enig integere antwoord op afhankelijkheid machtsmisbruik en mensenhandel.
  En de mensen schendende puinhoop die er nu is.
  Er is met ons allen méér dan genoeg gemanipuleerd.

 3. Hoop dat ik je hart nu niet al blozend breek, Engel, maar nee dank je, ik kom niet bij de club. Niet alleen hebben ook wij al een geschiedenis vanaf 2010 , maar goede bomen groeien nu eenmaal veel beter wanneer ze de nodige afstand hebben. Laten we het maar op samenwerking in kruisbestuiving houden 😉 Mag dat ook?

  Die opmerking over H Driessen vind ik vervelend. En zo bedoelde ik de mijne zeker niet.
  En ja ik vind dat wel degelijk diep triest. Niet om die mijnheer Driessen of om mij persoonlijk. Maar omdat het zo hartgrondig bij slachtoffers en slachtofferhandel hoort.
  Maar ook bij afhankelijkheid én motivatie/ gedrevenheid.
  En daar heeft Deetman cs. op een mijn inziens schandalige manier mee gespeelt.
  Maar kijk wie er met de brokken zitten. En da’s waarom ik die opmerking over de heer Driessen niet wil.

  Er is een liedje, wellicht ken je het. Getuigen zijn zelden helden, echte helden getuigen zelden.
  En dat kun je dus van Driessen bepaald niet zeggen! OK?

 4. Je bent iemand naar mijn hart Crispina!! Iemand bij wie de heldenverering rond Klokk ook tot oprispingen leidt!!
  Die bijeenkomst in Utrecht hebben wij als MCU bewust geboycot. Hoe kan een onderzoeker (Deetman) het in zijn hoofd halen eerst de pers te informeren en dan pas de betrokken slachtoffers!!
  En dat van Hannes Driessen: trek het je niet aan, het is een ongezond stukje heldenverering!!
  Welkom bij onze club. Wij houden namelijk wel van kritische mensen. Ook kritische opmerkingen naar ons toe zijn welkom. Het houdt ons namelijk scherp. Wij doen dit namelijk niet voor ons zelf maar voor alle andere slachtoffers van lichamelijk, psychisch en seksueel misbruik en uiteraard ook voor al die afstandbaby’s. Oh ja, niet te vergeten: ook door vrouwen gepleegd!!

 5. Dat is bij mij al vanaf het begin af aan zo. En ik begin inmiddels benieuwd te worden hoe groot die groep eigenlijk is, ik ken er in ieder geval inmiddels een aantal en die bevallen me prima 🙂

  Wat veel ernstiger is is het feit dat en hoe dat ook is gebeurd bij Deetman.
  Wat op die december bijeenkomst in Utrecht tot belachelijk situaties heeft geleid op mijn – toen nog stomverbaasde vraag waarom hij nog nooit enige reactie heeft gegeven op mijn emails. En die waren bepaald niet alleen over mijn persoonlijke situatie. ( seksueel misbruikt door een vrouw).

  (een situatie overigens die ronduit krankzinnig werd na de bijeenkomst dankzij Deetmans keffertje, die me zoals ik eerder al schreef me toch een portie bleek te kunnen blaffen bij mijn vraag (waar ik zelf knap de p.. in had overgens, hele brede grijns nu) over die infotassen van/voor MCU . Ik ben nog steeds niet zeker wie die man was, of dat die Bert Cramer of Creemer was, maar gezien z’n gestoorde geblaf doet dat er ook weinig toe, hij mag de eeuwigheid in als Deetmans keffertje).

  Deetman, behendig politicus als hij is, had op die bijeenkomst als beschreven had op die bijeenkomst dus zijn toer, ook naar mij: komt u na de vergadering maar even naar mij toe.
  Waarop de man, handboek politieke toeren blz 117 bovenaan, met stalen snuit mijn naam op schrijft en toezegt dat zijn secretaris contact met me op zal nemen om e.e.a. uit te zoeken. Hetgeen, wat dus tot op heden nog steeds moet gebeuren…. Hoe raadt je het, U mag door voor de ijskast.

  Minstens zo belangrijk misschien wél meer is wat daar in die post-bijeenkomst verder gebeurde rond/met die Klokk figuren. Was het tijdens die bijeenkomst al een schaamteloos gebeuren van Deetman met Klokk, die Klabbers.
  Na afloop werd ook dat een unieke (en schrikbarende) vertoning.

  Ik ben blij in ieder geval dat ik daarbij in directe ontmoeting met mensen heb gezien wat er gebeurde. En ja zeker ik heb meer dan voldoende ervaring met zelf-help/lotgenoten etc. , (maar ook met slachtoffers van historisch (seksueel) misbruik en de rkk er bestaan dankzij internet tenslotte al jaren (vooral vrouwen) netwerken. en acht mijzelf dan ook meer dan voldoende in staat om tot te beoordelen wat ik daar heb gezien.
  Ik ben het niet voor niets zo hartgrondig eens (geworden) met Wolters.

  Precies zoals wat er met die Hannes Driessen en mij is gebeurd. En dat is diep triest.
  Desalniettemin: iedereen mag zich laten vertegenwoordigen door wie hij of zij wenst. Zelfbeschikking. Het wetsvoorstel van Teeven kon dan ook niet op een beter moment komen als vandaag 🙂

  Rest de voorlopige constatering over de triestheid dat uitgerekend deze groep als groep – resultaat van tientallen jaren respressie na misbruik en ontkend worden net zo goed de tientallen jaren van training in noodzaak tot “over” leven, die vaak al in die jeugd begon wat daar ook te lezen valt, dankzij manipulatie en machts/mis/gebruik hoort.
  Zelfs al kan een blinde kip zien dat het stinkt.

  Lees er Tomas Doyle cs. er maar op na.
  Clericalisme is bepaald niet voor behouden aan de clerus
  En in ieder geval al zo oud als de weg naar Rome. 😉

  ’t Goede nieuws is dat de zelfbeschikking toeneemt. Of gekozen kan worden voor: niet dus! 🙂

 6. Reacties op onderwerpen Klokk betreffende geplaatst op MCU door “De Engel” worden blijkbaar goed gelezen door Klokk. Klokk is niet blij met kritiek en daardoor worden andere reacties van “De Engel” niet meer door Klokk geplaatst c.q. ze blijven wachten op moderatie!!

  Lang leve de democratie!!

 7. kun jij je wanneer je het hebt over afhankelijkheid en machtsmisbruik veel meer cynischer zaken voorstellen dan dit ???
  Ik niet.
  G e l u k k i g niet!

 8. ’t citaat viel weg.
  Nog maar ’s proberen dan:

  — Kritiek op de Stichting KLOKK is altijd welkom, zeker als het ook nog eens opbouwende kritiek is. Dat zal door KLOKK altijd serieus genomen worden!

  Wat u doet, is als een dolle “links en rechts om u heen slaan” richting KLOKK zonder te weten hoe de Stichting structureel in elkaar zit, hoe en met wie zij vergadren en welke, een op een gesprekken zij voeren. U weet nog “van de hoed, laat staan de rand”! Uw ongnuanceerde opmerkingen die u hier boven schrijft, raken “kant nog wal” en doet andere slachtoffers pijn! Dat u boos bent is geheel normaal, maar u moet geen zaken vekeerd voorstellen en of uit zijn verband halen, want dan komt u mij tegen. Ik vergader namelijk wel met KLOKK en weet de structuur van de Stichting en ben derhalve op de hoogte met wie zij wel dan niet “in zee gaan”!

  Om bovenstaande wil ik u vriendelijk doch dringend verzoeken u eerst goed voor te laten lichten, alvorens wederom van dit soort uitspraken te doen! Je hebt onwetende mensen en er zijn domme mensen, u kunt zelf uitmaken tot welke categorie u in de toekomst wenst te behoren. Het zij u vermeld! —

 9. Omdat dat hele onderzoek grandioze flauwe kul is gebleken te zijn?

  En ze keurig aan het handje lopen van Rome.
  Met 1 verschil: Rome loopt heel wat harder.

  Maar dát is een Nederland zeer onwelkome conclussie gebleken, wat meer zegt over Nederland en de RKK-N en verweven belangen en de rol die “slachtoffers” daarin hebben gespeeld dan over de RKK.

  De meest interessante uitspraak van vandaag was dan ook die van Opstelten: er is onderzoek gepleegd naar het misbruik van jongens.

  (en niet van kinderen dus, al hebben er een plukje meisjes, misbruikt door mannen tussen door gelopen)

  ( Overigens was dit natuurlijk eigenlijk de 2e interessante uitspraak, de 1e deed Dibi al 2 weken geleden: “We” hebben helemaal niets gedaan”)

  En verder? Had dat hele Deetman theater ook over ijsclubjes kunnen gaan en hoe de overheid – ongeacht welk thema – nu eenmaal een of ander
  “vertegenwoordigend” lichaam nodig heeft, wat met de realiteit van betrokkenen helemaal niets te maken heeft, Niet meer dan als de bekende fopneus van uw overheid waakt, gaat U nu maar rustig slapen.

  En daar kunnen slachtoffers van historisch misbruik maar beter eens over nadenken. ’t Gaat tenslotte over hún leven en de handel in mensenleed. Hún leed. Hún leven.

  Kijk maar ’s wat Hannes Driessen schrijft op die Klokk site.

  citaat (bij wijze van eervolle vermelding:)

  <>

 10. OPROEP:

  MELD GEWELD

  Zojuist horen we Ivo Opstelten zeggen, tijdens het plenaire debat, dat de Commissie Stevens, da’s de Klachtencommissie via Meldpunt route, het (excessieve) geweld meeweegt. Meldt dat dus ook in je Klaagschrift!
  Nu mag Ivo wel nog even uitleggen waarom in Deetman 2 het geweld bij meisjes wél item van onderzoek en derhalve ook van compensatie is en bij jongens in Deetman 1 niet!

 11. Een dergelijke jarenlange bejegening zou zo maar ’s een PTSS bij survivors veroorzaakt kunnen hebben…

 12. Spectaculair!! Zouden ze nu echt wakker worden!! Misschien kunnen ze ook nog onderzoek doen naar al die abortussen van minderjarige dochters uit mijnwerksgezinnen!! Er waren namelijk geestelijken die op maagdelijke jonge (minderjarige) meisjes vielen.

  En als ze nou toch onderzoek doen laat ze dan en passent ook onderzoek doen of er inderdaad een pedonetwerk actief is geweest binnen RKK

  1. O, ja vergeet absoluut niet mee te nemen het lichamelijke en psychisch!!

   En misschien een TIP; Neem contact op met Alberto Stegeman!!

 13. Ze hebben kennelijk ontdekt art. 1 van de grondwet ook geldt voor daders van sexueel misbruik, zelfs binnen die rkk.
  Zeg nou niet dat dát niet revolutionair is: zo schrijdt de beschaving voort.

Reacties zijn gesloten.