Bang

Nav rapport Cie. Micha de Winter voor alle medewerkers van jeugdzorg, oude en nieuwe prelaten van RKK over de angsten van kinderen die zomaar, plotseling in een tehuis / pleeggezin / internaat terecht kwamen. Weggerukt uit hun omgeving, waar liefde ontbreekt en het spook van narcisme om zich heen grijpt. Een rijmpje van Els Mulkens

BANG

De kleuter durft niet te gaan SLAPEN, bang als ze is voor de spoken met hun angstaanjagend boze gezichten. Gehuld in zwarte gewaden zwerven ze overal rond. 

Ze maken haar bang.

De kleuter durft niet OP te STAAN, bang als ze is voor de spoken met hun angstaanjagend boze gezichten. Gehuld in zwarte gewaden zwerven ze overal rond.  

Ze maken haar bang.

De kleuter durft niet naar DE OCHTENDMIS, bang als ze is voor het spook met zijn angstaanjagend boze gezicht. Gehuld in een zwart gewaad staat hij zingend voor een naakte man die aan een kruis is gespijkerd.

Hij maakt haar bang.

De kleuter durft niet te ONTBIJTEN, bang als ze is voor de spoken met hun angstaanjagend boze gezichten. Gehuld in zwarte gewaden dwingen ze haar het uitgespuugde eten op te eten.

Ze maken haar bang.

De kleuter durft niet naar DE KLEUTERSCHOOL, bang als ze is voor de spoken met hun angstaanjagend boze gezichten. Bang voor de onverwachte klappen uit de zwarte gewaden.

Ze maken haar bang.

De kleuter durft niet te gaan SLAPEN, bang als ze is voor de spoken met hun angstaanjagend boze gezichten. Gehuld in zwarte gewaden zwerven ze overal rond.

ZE MAKEN HAAR BANG wanneer gaan ze eens weg? 

MET HAAR HOOFD KRUIPT ZE ONDER DE DEKENS EN HOOPT NOOIT MEER WAKKER TE WORDEN

Ze maken haar bang.

Els Mulkens.

13 juni 2019