Blue Monday

krishnaVandaag zou de depressiefste dag van het jaar zijn, altijd zo kort na nieuwjaar wanneer voornemens alweer gebroken en andere beloftes niet zijn nagekomen. Iedereen was even wakker bij Charly daarna beseften we weer dat het leed van de wereld niet op één dag en zeker niet met één mensenziel is mee te torsen.

Vroeger in de hippie tijd namen we alle leed van de wereld op onze schouders daarna ging des meer aan drugs de kelen af omdat het niet te hippies busharden was. Ik heb mensen LSD zien slikken alsof het krenten-rozijnen betrof. Zo is het ook nu met veel mensen die in de hulpverlening zitten, afhankelijk zijn van zorgverzekeraars die ondoorzichtige, onnodige, onvrije contracten met artsen afsluiten die bepalen welke zorg ze moeten geven. Medicatie die op tafel komt is door de farmaceutische industrie onder uw huid veilig want ze maken u wijs dat u niet zonder kunt, slikken die zooi.

De slachtoffers RKK die bij de compensatie Cie. opeens de causale verbanden moeten aantonen die in ieder vooronderzoek zijn weggelaten, komen voor aardige verrassingen te staan. Rapport cijfers van de lagere finish kaputtoschool, vóór internaat verblijf. Bewijzen van opnames uit bijvoorbeeld begin zeventiger jaren, die allemaal vernietigd zijn. U wilt geen slachtoffer meer zijn? De compensatie vragen houden u in een stevige catch 22. Het hele bewijscircus rond het seksueel misbruik eindigt in een feitelijke ontkenning terwijl daarvoor gegrond verklaringen als erkenning werd gezien denkt u dat u de finish lijn nadert, ook al heeft u moeite met een toenemende weerzin tegen het katholieke ‘bewijs’ traineren, de hele bedevaarts route opnieuw te lopen, pillen slikken om rustig te blijven, kortom na vele secondaire victimisaties gaan we de finish halen maar of er iemand met een handdoekje staat van de organisatie? Met wijwater?