Boerka en seksueel misbruik

Ik zat ooit in 2010 met Femke Halsema in talk-show EO; nog voor we live gingen hadden we, om even met elkaar kennis te maken, een gesprek over de items in de uitzending, namelijk seksueel misbruik in de RKK. Femke zei toen tegen mij: ‘wij hebben hier scheiding van kerk en staat’, waarop ik antwoordde ‘dus ze (pedo katholieke priesters) kunnen gewoon hun gang gaan’. Ik zag aan Femke dat ze twijfelde maar steevast knikte ze met een blik ‘dat ze wel gelijk zou hebben, zo niet krijgen?? Een Groen links trekje. In de uitzending vroeg Knevel / van de Brink of ze wel eens twijfelde en Femke antwoordde dat ze juist nog had getwijfeld. Ze zei niet waarover en met wie maar van de Brink was blijkbaar al blij dat Halsema met een kort antwoord reageerde op zo’n vage vraag.

Halsema rekt nu met haar boerka opmerking weer de regels van onze samenleving op. De kern van het probleem werd desalniettemin aangekaart namelijk de wetten van kerk en staat, die elkaar al eeuwen bijten, haarscherp blootgelegd….ook door mij. Stel dat wij moslims hun Sharia laten uitvoeren boven onze wet, dan kunnen ze gewoon hun gang gaan en daar is niemand in het westen, het mee eens. Wie gingen er hun gang in internaten, waar speelden zich deze duistere pedofiele praktijken zich af? Wereldwijd misbruik door priesters in de RKK, en nog weten ze van niks? Wie had er gelijk (deze klokkenluider, die nu weer geboycot wordt in media) of ‘de niet getekende scheiding-papieren’, van vadertje staat…krijgen die gelijk in de rechtszaal? Geeft u het antwoord maar.

Oh, laat maar de Tweede kamer zag een parlementair onderzoek (onder ede) naar deze uiterst gevoelige kwestie niet zitten…zou te dicht bij politici kunnen komen, doei!