Pop Against Pope

Pop against Pope

Dank allen, die Charles herdachten, eer bewezen! De afgelopen jaren heb ik, mede doordat we dicht bij elkaar woonden, veel contact gehad met Charles Dejong we hebben lang doorgepraat over onze tijd bij The Clan; iedereen van de groep heeft wel een mooie, hilarische herinnering aan Charles en / of de periode dat wij in 1985 een LP produceerden ‘Pop Against Pope’, aan de Alex.Battalaan, Underground Station te Maastricht. Niemand begreep waarom, en ik wilde er niet al teveel over kwijt (wie gelooft je??) Mom and Dead? De tekst van het lied ‘Mom and Dead’, (met prachtig slide gitaar van Sjang Coenen) was de aanleiding om the Clan op te richten.

‘Mom is mad, dad is dead, mom will never be back in the citchen again; het lied kreeg aandacht op radio 2; ‘And it’s over with the Clan’, zo eindigde de laatste regel van dit lied. ‘And it’s over with the Clan??? ‘Wat’! Dan starten we toch een nieuwe clan (gezin / hoeksteen) en nu achteraf kan ik zeggen dat dit aardig gelukt is met iedereen die deel was van deze band.

Ik ga proberen om enkele Clan songs op Spotify te zetten hoewel ik niet zie zitten dat je nummers aanbied, die door een anonieme ‘commissie’ wordt beoordeeld. Je betaalt en vervolgens hoor je niks, is er geen communicatie met de robots van Spotify. Lijkt me logisch dat je geld dan (deels) terug wordt stort want anders is het big brother zwendel, én diefstal (er bestaan gekke, zelf geschreven, kapitalistische wetten in de online wereld handel). Terug naar Charles / the Clan; Charles ging laatst nog Mr. Sandman / Pop Against Pope) uitschrijven want we hadden het plan opgevat om dit lied opnieuw te bewerken en op te nemen. Er zit een fantastisch blazers arrangement in van Charly Green en mooie zang van Jacky van Sloten en Jennemiek van Gestel (San). Charles was ervan overtuigd dat Mr. Sandman een hit is, dat alleen nog maar opnieuw hoefde te worden uitgebracht.

hemelpoort

Oh Charles, kun jij voor mij via de hemel nog ergens een oude A&R manager regelen, die contact heeft met radio mensen (met nadruk op mensen) die de LP Pop Against Pope niet wilden boycotten (alle media behalve Vpro / Vara) en vraag Mr. Sandman (de paus) of hij die algehele boycot tegen Mea Culpa, onze stichting wilt opheffen want Charles…tijd is een onuitputtelijke hoer.

Sorry, hoor guys wilde niet onvriendelijk overkomen..

Bertje, moet leren zich direct te onderwerpen!