Bommen en Gommen

In België blijven 27 scholen dicht na een reeks bommeldingen gisteravond. De scholen worden eerst geïnspecteerd voor ze opengaan. De vele bommen, die de afgelopen maanden in  Rotterdam als in Amsterdam ontploften is gelijk een oorlog (Oekraïne) zoals ‘leiders’ vanuit narcistische motieven mensenlevens vernietigen, ook al staan onschuldige burgers een ei te bakken of lopen over straat;  bommen zijn weer het antwoord waar de mensheid zich genoodzaakt voelt zoveel mogelijk te produceren. Gooi een bom!😂 Lekker anoniem!

Dan zijn er ook nog ‘de gommen’, net begonnen aan een eervolle opdracht om het land te voorzien van een regering zakt het peil van onze communicatie terwijl je niet weet wat de ‘Gommer als de Bommer’, voor types zijn. In ieder geval stiekeme handlangers van de verdeel en heers / oorlogsindustrie (die al veel langer bestaan).

Als progressief denkend lid van onze samenleving zal ik maar meteen mijn kaarten op tafel gooien, ik ben voor de koning en een door hem (een soepele, op afstand) te benoemen formateur. D66 heeft deze ontmanteling ingezet om te vernieuwen maar vernieuwingen zijn als ‘een shot in the dark’ en niet altijd raak. Ergo het creëert weer andere types als Gom, wiens positie nooit onderzocht is. Hoe transparant, terwijl het media landschap ligt te sikkepitten over niemendalletjes, kruipen andere types langs je en bepalen de agenda, de cultuur als de staat met haar geheime dossiers. Wij, verzetten ons al in de zestiger jaren tegen een granaten fabriek in ons dorp die bommen / granaten wilden produceren voor het Amerikaanse leger en heel veel bommen afwierpen op Vietnamese burgers. Vergeten?

VPJ, de Vietnam oorlog in Waubach (Landgraaf).

Dat was toen en nu zijn de bommen terug…blijf naar boven kijken kinderen want ze gooien lukraak en zonder schaamte