Boycot

Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor de toezending van uw brief. Ik moet u helaas laten weten dat hij niet wordt geplaatst. Onze brievenredacteur heeft voor
andere brieven/onderwerpen gekozen. 

Het spijt mij u niet anders te kunnen berichten.

Met vriendelijke groet, Redactie-assistent Opinie
NRC Handelsblad | nrc.next 

NRC heeft nooit echt veel geschreven over Mea Culpa, komt door zeer bescheiden Joep Dohmen, die in DWDD alle credits nederig in ontvangst neemt over de onthullingen seksueel misbruik nadat een film (Spotlight) over een krant de Boston journal, journalisten dit doofpot schandaal induiken. Goeie film maar het lijkt dat de spotlight nu wel erg gericht is op NRC narcisme.

Mijn ingezonden brief betrof de ‘zaak tegen het systeem’, van Prinssen om het probleem van de verjaring tegen te gaan, omdat congregaties wisten dat het probleem van misbruik alleen maar ‘overgeplaatst’, kon worden, dus het ontlopen van strafvervolging en waardoor feiten konden verjaren.

Hieronder mijn ingezonden brief naar de NRC, en je kon erop wachten dat ze hem zouden weigeren. MCU boycot staat boven aan media en OM. Dohmen….hoeveel spotlights heb je nog nodig. Onze vrije pers is een lachertje.

Prinsen heeft wel degelijk schade opgelopen door een systeem van cover-up en doofpot manipulatie en niet in de laatste plaats door een zeer vergevingsgezind OM. Interne overplaatsingen, belachelijke therapieën waar geen enkele kritiek of controle over bleek. Bij het OM liggen de nu verjaarde klachten in een zoete Christelijke slaap. Wij strijden al jaren tegen het arme broeder jongens pensionaat te Bleijerheide, al vijf jaar wachten we op OvJ die met dit canonieke, schandelijke systeem meewerkt om de waarheid niet aan de oppervlakte te krijgen. Een artikel 12 procedure wordt door OM categorisch tegen gehouden. Ze houden nog steeds de aloude macht tussen pastoor en burgemeester, tussen kerk en staat, in stand en bewijzen houden ze achter of…zijn allang vernietigd.

Heeft Dohmen, NRC ooit contact opgenomen wat wij de afgelopen vijf jaar hebben ondernomen om deze A 12 procedure in gang te zetten…een film Joep…maar dan zonder jouw.