Boys Scouts, hopmannen of Indiaantje spelen

Boy Scouts of America is met miljoenen leden een van de grootste jeugdorganisaties van de VS. De BSA vroeg vorig jaar uitstel van betaling aan na een hausse aan rechtszaken over misbruik door hopmannen of vaandrigs. Na een oproep misbruik te melden stroomden tienduizenden klachten binnen.

Voor de derde keer in korte tijd zijn in Canada kindergraven gevonden in de buurt van een voormalige kostschool voor inheemse kinderen. Bij de katholieke school in Cranbrook, in de provincie British Columbia, werden volgens een inheemse groep ditmaal 182 ongemarkeerde graven gevonden. Dat gebeurde met behulp van radartechnologie. (Ga eens kijken bij de oude vroedvrouwen school Heerlen, Bleijerheide de nog bestaande begraafplaats der broeders Franciscanen) beste journalisten).

De afgelopen tijd werden bij twee andere voormalige internaten in Canada in totaal bijna duizend graven gevonden Tussen het begin van de 20e eeuw en 1970 zaten er naar schatting 150.000 inheemse kinderen op de 139 kostscholen. Ze werden bij hun families weggehaald en naar de scholen gestuurd, met de bedoeling ze te laten assimileren aan de dominante Europese cultuur.

‘Massamoord, genocide door de dominante Europese cultuur (lees Christendom). Excuses niet genoeg’, er is geen verschil met het opsluiten van kinderen in internaten waar een overgrote meerderheid pedofiel was, en niemand om keek naar deze kinderen of er voor opkwam.

De Canadese regering kwam in 2008 met excuses aan de inheemse groeperingen en erkende toen ook dat fysieke en geestelijke mishandeling veel voorkwam op de scholen. Kinderen werden bijvoorbeeld geslagen omdat ze hun moedertaal spraken. Een deel van de kinderen was niet ouder dan 3 jaar toen ze overleden en in ongemarkeerde graven werden begraven.

“De nazi’s werden verantwoordelijk gehouden voor hun oorlogsmisdaden.  Hij spreekt van een poging tot genocide en vindt dat excuses niet genoeg zijn. “Uitstel van gerechtigheid is hetzelfde als het ontzeggen van gerechtigheid.”

(MCU) Het doofpotten van decennia lang kindermisbruik op internaten, parochies door OM, politiek, media en samenleving eisen wij verdere openheid, en excuses van juist diegene die hebben gezwegen (ook en vooral regionale media), en niet zoals in 2010 ‘Wir haben es nicht gewusst’, attitude dus bisschoppen, kardinaal, OM u bent blijkbaar verdwenen want ieder bericht dat herinnert aan het seksueel geweld wilt u vermijden.

Alleen het isoleren van ondergetekende gaat door en zeker de regionale media worden goed beloond met complimentjes van de hopmannen / hoger priester misbruik. Jullie zijn allen lafaards, miezerige meelopers en groepshuichelaars, ja  u ook bisschop Smeets leg die gelofte tot Jezus af want het stelt niks voor. Hypocriet!