Come back van de koude oorlog

Wapens, wapens, wapens het ijzeren virus dat zich zeer snel kan verspreiden; onschuldige kids worden neergeschoten in Parkland USA om de NRA kas te spekken. De geavanceerde, nieuwe wapenwedloop tussen Trump (hij en de Navo zullen volgen) en uiteraard Poetin doen nog een duit in het zakje. Rusland kan weer trots zijn op zichzelf of je daar wapens en een volkslied bij moet hebben is de vraag. Ik ben het eens met John Lennon ‘imagine there’s no country’ en Nadja Tolokonikova (Pussy Riot) om geen grenzen te erkennen, we’re living on one planet.

De koude oorlog is terug

”We willen geen nieuwe Koude Oorlog of een nieuwe wapenwedloop’’, aldus de NAVO??? Hoe groter kan je leugen zijn als je al decennia dit heen en weer spel speelt! Steeds de ander de schuld geeft, the good guys and they’re the bad guys?

De alliantie voegt eraan toe dat de raketafweersystemen in Europa niet zijn gericht op Rusland, maar dienen als verdediging tegen dreigingen van verder weg?? Hoe ver? China? Dan plaats ze daar, in een van de satelliet staten USA (Japan / Korea / Taiwan maar dat gebeurt niet omdat China dan heel boos wordt. Oh ja, we plaatsen ze aan de grens van de voormalige Warschau-pact landen, een-twee-vliegen- in- een-klap-idee? Met de rug naar een andere vijand en ze toch alle twee onder vuur houden? Wees eerlijk wapens verkopen loont.

wapen pik

Het mannelijke antwoord van het bondgenootschap zegt Rusland te benaderen met ”sterke afschrikking en defensie in combinatie met een betekenisvolle dialoog” in reactie op de ”agressieve” acties van Rusland in Oekraïne en de militaire opbouw van het Kremlin van de Barentszzee tot de Middellandse Zee. Daarin zit ook een betekenisvol verschil, raket systemen richt je niet voor niets ergens op waar je ze ook neerzet maar praat het eigenlijk wel lekker als je elkaar dreigend onder dwang houdt. Een retoriek uit de tijd van Kennedy, toen al een heel moderne man. Het is nu echter wel achterhaald wanneer steeds meer wapens, de behoefte naar wapens doorslaat ook bij extreem linkse groeperingen, ze willen zich allemaal verdedigen terwijl jongeren met toekomst bruut, onbarmhartig worden afgeschoten. Met enig cynisme kan men stellen: wordt het niet tijd om ook hun te bewapenen?

De Nos zal na de speech van Poetin haar propaganda opvoeren net zoals dat in Rusland ook gebeurt, ooit een kritische noot naar ons eigen handelen want na de val van de muur is men onderhuids opgetrokken tot aan de grens met Rusland. In Oost-Oekraïne hadden ze daar geen zin in vanwege hun gezamenlijke families / geschiedenis / taal met Rusland. Ook de Krim wilde de Navo inlijven maar dat zag Poetin terecht niet zitten.

Amerika verkoopt wapens aan de West-Oekraïners; in de provincie Antwerpen zijn het afgelopen jaar 60.000 wapens verkocht in winkels; een raket schild is niet eens nodig wij hebben inmiddels genoeg wapens waarmee we ieder hoofd kunnen opblazen. De Drones met de juiste lokatie gegevens kunnen ingetoetst worden ten tijde van oorlog, die én die was het niet met ons eens want uiteindelijk telt maar één filosofie: ‘you got a gun’?

Wie heeft nostalgie naar de koude oorlog? De jongeren van nu kennen de Cuba crises niet eens; in 1962; (October 16–28, 1962 dertien dagen leefde de wereld onder een concrete atoom dreiging. De huidige generatie weet / voelt niet de atoombewapening waarin mijn generatie (my generation) opgroeide en zich verzette én tegen protesteerde. Nu lijkt daar verandering in te komen. In korte tijd is het geëscaleerd iedereen lijkt bang en investeert in wapens, wapens wapens….dus folks 1 lied komt zeker terug….