Commissie kerk

Paus Franciscus vindt dat klachten over ernstige misdrijven in de kerk, zoals kindermisbruik door geestelijken, sneller moeten worden afgehandeld. Hij stelt daarom een nieuwe commissie in die achterstallige zaken bij kerkelijke rechtbanken moet helpen afhandelen. Dat hebben Italiaanse media vandaag gemeld.

De commissie zal bestaan uit zeven kardinalen en bisschoppen. De paus moet de leden nog benoemen. Franciscus heeft na zijn aantreden als paus vorig jaar herhaaldelijk gezegd dat hij doortastend wil optreden tegen seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk.

the road to nowhere?
the road to nowhere?

(MCU) Doortastend??? Hoe lang en hoe vaak schuiven kerkelijke vertegenwoordigers zaken vooruit. Als we al iets naar voren brengen moeten wij opnieuw mailen, bellen met meldpunt of andere afspraken die gewoon niet worden nagekomen. Het kunstwerk van Pierre Habets is een van de vele trage, voortschrijdende processen. Het contract is inmiddels getekend en nu moet weer iemand de boel tegenhouden om akkoord te gaan met de plek??? Het is doelbewust traineren, en ons geduld (toch opmerkelijk) heeft deze lange weg naar verzoening, vast gehouden.