Crimen protectioni

Br Eligius kleine slaapzaalHet Vaticaan heeft een voormalige aartsbisschop gearresteerd op verdenking van pedofilie. Hij wordt verdacht van het betalen voor seks met jonge jongens.

De Pool Josef Wesolowski zou zich schuldig hebben gemaakt aan kindermisbruik toen hij als gezant van de Heilige Stoel in de Dominicaanse Republiek werkte.

Huisarrest
De 66-jarige Wesolowski hoeft om medische redenen niet de gevangenis in. Hij staat onder huisarrest in Vaticaanstad in afwachting van een proces, laat het Vaticaan weten. De Pool kan twaalf jaar cel krijgen als hij schuldig wordt bevonden.

Wesolowski werd een jaar geleden teruggeroepen naar Rome. Het Vaticaan stelde een onderzoek in nadat media in de Dominicaanse Republiek hem hadden beschuldigd van kindermisbruik.

Uit zijn ambt gezet??????
Enige tijd later werd Wesolowski door de leiding van de Rooms-Katholieke Kerk uit zijn ambt gezet. Hij liep daarna vrij rond, maar slachtoffers van seksueel riepen op tot zijn arrestatie. Ze waren bang dat hij op de vlucht zou slaan.

Wesolowski werd in 2008 aangesteld als ambassadeur in de Dominicaanse Republiek. Daarvoor vertegenwoordigde hij het Vaticaan in onder meer Bolivia en Kazachstan.

(MCU) Medische redenen te over zeker voor mensen die pillen slikken voor die andere medische noodzaak vanwege het misbruik. Uit het ambt gezet en toch ‘huisarrest’ in Vaticaanstad. Nou, nou wederom een door en door manipulatief bericht dat hij twaalf jaar cel kan krijgen….zoethoudertje want met de man zal niets gebeuren crimen protect door de organisatie die nog steeds veel te verhullen heeft.