Zijn is waargenomen worden

esse est percipiEsse est percipi…..

Zijn is…

waargenomen worden (George Berkeley 1685-1753)

Beeld aangeboden door Belgische slachtoffers seksueel misbruik vanuit WMK aan mgr Bonny, bisschop van Antwerpen, 30 Maart.

Ik speelde gisteren in de OLV kathedraal te Antwerpen mijn lied ‘Try babe Try’ voor onze zuster / broeder organisatie de Werkgroep mensen in de Kerk in een programma met de Russische violiste Nadja Nevolovitsch…die een fantastische toon trof, intens en diep, door de akoestiek een pure vorm van extase opriep, speelde Nadja stukken van Bach. De akoestiek was fenomenaal. Het was verrassend hoe vol ‘Try babe Try’ klonk in deze kathedraal waar iedere resonantie voelbaar bleek. Voor een moment dacht ik dat iemand anders aan het zingen, spelen was. Ecstasy!

Heeft de zelf-verloochening dan toch via deze weg, zich voltooid?

Nadja_Nevolovitsch

One thought to “Zijn is waargenomen worden”

  1. Als WMK (Werkgroep Mensenrechten in de Kerk Vlaanderen) zijn wij heel dankbaar dat Bert Smeets tijdens de installatie van het beeld van de slachtoffers in de Kathedraal in Antwerpen zijn lied “Try babe try…” zong. Aangrijpend hoe de gewelven van deze eeuwenoude ruimte vervuld werden van het verlangen naar leven en warmte voor alle gekwetsten.
    Rik Devillé

Reacties zijn gesloten.