De Engelen jongens krijgen geen compensatie

De katholieke kerk in Nederland heeft tussen maart en half november van dit jaar 2,6 miljoen euro uitgekeerd als compensatie aan slachtoffers van seksueel misbruik.

91 mensen hebben inmiddels een compensatiebetaling toegekend gekregen, er liggen nog 110 klachten te wachten op afhandeling en er komen nog ‘honderden verzoeken tot compensatie aan’. De uitgekeerde bedragen kunnen oplopen tot 100.000 euro per persoon.

Deetman Dat blijkt uit cijfers die het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK voor het eerst bekend heeft gemaakt. Het meldpunt werd ingesteld tijdens het onderzoek van de commissie Deetman naar seksueel misbruik in de katholieke kerk. Sindsmaart werden 91 adviezen uitgesproken, zo blijkt nu. Die adviezen zijn bindend. Het bisdom, de orde of de congegratie waarin het misbruik heeft plaatsgevonden moet het geld binnen zes weken overmaken naar het slachtoffer.

De behandelde zaken en uitgekeerde compensatiebetalingen verschillen enorm: van 500 euro voor het verplicht moeten toekijken terwijl een pastoor een andere man aftrekt in een sauna tot een ton voor mensen die tot lang na het misbruik materiële schade hebben geleden. Gemiddeld werd 32.000 euro per slachtoffer uitgekeerd.

Noot: MCU

En dan nog alle problemen met de congregaties die niet uit betaald worden!!!! Waar wel een gegrond verklaring voor uitgesproken is door het Meldpunt!!!!

One thought to “De Engelen jongens krijgen geen compensatie”

  1. Geen idee waar deze ‘uitbetaalde bedragen’ vandaan komen, uit welke Hoge Hoed getoverd??!
    Als……………..er al uitbetaald wordt!!

    Ons bin hiel ergh zuunig lijkt me veel eerder als realiteitsgehalte voorkomend!
    Tenminste wat ik zo lees op die site van het meldpunt.

    Dus wie houdt wie voor de gek?>!

Reacties zijn gesloten.