De slag om het slachtoffer

de jacht heiligGisteren werd ik er fijntjes aan herinnerd hoe wij in de media als slachtoffers werden opgevoerd, in de grote vijver van het misbruik kon ieder zijn eigen slachtofferschap opofferen. Het kwam ter sprake evenwel over de Vietnam oorlog, want mensen praten niet graag met me over het seksueel misbruik, daar schamen ze zich een beetje voor in het zuiden; terug naar het thema oorlog waar en wanneer is het ergens géén oorlog. Je ziet de doden, het bloed, kinderen met aan flarden geschoten kleren huilend over straat, honger en ellende. Echter diegene die aan deze oorlog geld verdienen, macht willen ontleden, zijn niet in beeld of druk doende van alles te regelen dat het lijkt dat ze willen dat de oorlog stopt.

Het gebeurt echter niet, het doden gaat door, de Paus die traditioneel met de Pasen oproept aan alle ellende een einde te maken, alles gebeurt behalve één ding: de oorlog stopt niet omdat de wapenlobby, de media marktwapenindustrie een miljarden industrie / markt is, die iedere kritiek in de media onmogelijk maakt. De katholieke machtslobby heeft eenzelfde structuur: alles wat seksueel misbruikt is, de psychische verdoving van opsluitingen en geweld typeert, wordt een strenge scheidslijn in aangebracht om puur het slachtofferschap te benadrukken en de dader aan de andere kant, even te blokken.

hapeniss is a warm gunU bent dus een mogelijk slagoffer want zo luid mijn nieuwe spelling van dit woord, voortaan bent u een ‘slagoffer’, u kunt opdraven wanneer u uw verbijsterend verhaal kunt dissen, en het stelt de media tevreden, misschien kamervragen maar och die buitenlandse misbruikers van Hollandse origine, de daders, die zijn wettelijk niet te slagofferen.

En wie bericht over Zweden, de minister die het voor emancipatie zaken opnam in Saoudi Arabië ? Hoort u het in het nieuws? Meld u zich als  slagoffer.

Top 10 wapenbedrijven

BEDRIJF WAPENOMZET 2013 (IN MILJARDEN EURO’S)
1. Lockheed Martin (USA) 28,6
2. Boeing (USA) 24,7
3. BAE Systems (UK) 21,6
4. Raytheon (USA) 17,7
5. Northrop Grumman (USA) 16,3
6. General Dynamics (USA) 15
7. EADS (Europees) 12,7
8. United Technologies (USA) 9,6
9. Finmeccanica (Italy) 8,5
10. Thales (France) 8,3