De vredelievende broeder

Geachte heer Smeets

Las het artikel in de Limburger omtrent oud broeder Eymard
Hij stelt dat hij zachtaardig was??? Een grotere beul kwam niet uit. Het was de tijd vd chambretten op Bleyerheide toen ik er kwam. Lodewicus zat de klas voor tijdens huiswerk en was een botte boer. Bij Eymard moest ik een keer komen voor spijbelen ik ging extern op school. Hij nam een aanloop en sloeg als een beul. Daarna pakte hij me vast blijkbaar om spijt te betuigen. Ik heb mijn koffer gepakt ben naar Heerlen gefietst en nam daar de trein naar Maastricht. Dit na 8 weken Bleyerheide! Daarna kwam ik in Eikenburg waar ik wel een heerlijke tijd had. Deze man liegt nog steeds dus hij is allesbehalve zachtaardig

Zat destijds extern op de LEAO en Eymard was zover ik weet schoolbegeleider je ging dan achterop op zijn mobilette en hij regelde alles op de school.
 
Ik ben van 1958 zal denk ik 12 zijn geweest toen ik na Zwitserland op Bleyerheide kwam
Als hij chambrette dienst had liep jij continue rondjes en keek elke keer door gordijn bij elke pupil wel
Het was een agressieve magere man met flaporen zonder beheersing allesbehalve zachtaardig dus.                                       
Lang geknuffeld heeft hij niet toen had hij al vuist in zijn kruis ben naar chambrette gegaan en heb mijn spullen gepakt en ben weggegaan
 
Weet wel nog dat de directeur zo’n lange man in een simca steeds vriendjes meenam in zijn auto van een jongen weet ik wat er speelde
En ja broeder dokter nam eerst de koorts op ook al had je geen koorts maar een bloedneus van sporten maar is lang geleden en heb het een plaats gegeven heb er niks aan overgehouden gelukkig
 
Wel raar dat zo iets kon destijds, terwijl de politieschool er wel elke dag trainde en toernooien had
 
Vr groet
 
H