De vrienden republiek

Het ‘pellen’ gaat door nu de top van de rooms katholieken kerk zich gedwongen voelt aan de reeks wereldwijde pedo schandalen, iets te ondernemen. Paus Franciscus heeft het hoofd van de congregatie voor de Geloofsleer de wacht aangezegd.

De congregatie voor de Geloofsleer is onder meer verantwoordelijk voor het ophelderen van gevallen van seksueel misbruik.

Er is door het Vaticaan geen reden gegeven voor het vertrek van Müller. Bekend was wel dat Franciscus en Müller het niet zo best met elkaar konden vinden!!?? (fake news?).

Het bericht over het vertrek van Müller komt kort nadat een andere hoge leider in het Vaticaan, de Australische kardinaal George Pell, op eigen verzoek met verlof werd gestuurd door Franciscus. Pell wordt in Australië vervolgd na beschuldigingen van seksueel misbruik.

Franciscus wordt wakker, er is een pedo netwerk zichzelf aan het beschermen binnen het Vaticaan, en al veel langer buiten het Vaticaan. Het wordt steeds duidelijker dat de top van de katholieke kerk er niet meer omheen kan dat ook hogere functionarissen meedeinden op de pedo golf.

Het ‘pellen’ is begonnen na George Pell, de Australische kardinaal, die al maanden geleden zich verweerde tegen beschuldigingen van seksueel misbruik.

In Nederland werd het een verknipt (Deetman) onderzoek in alleen de kerk maar men had een parlementaire enquête moeten houden, zoals voorgesteld door: Mea Culpa United / MCU. Uiteraard ging dit te ver voor politiek en samenleving, angst voor misbruik onthullingen in eigen (politieke) kring, en ver daarbuiten (lees boven).

Ongenadige karaktermoord dan wel persoonsverwisselingen of geen

biechten houdt de boel onder de pet

bewijs; bovendien verjaard en daders uit de kerk hoeven zich niet erg veel zorgen te maken want zij hebben een gag-order, alles binnenskamers te houden en…de biecht: ‘vertel het ons, een paar ‘wees gegroetjes’ en je kunt weer verder’.

De titel van dit blog heet ‘de vrienden republiek’, is uiteraard verwijzing naar dandy schrijver Karel Joan Lodewijk Alberdingk Thijm bekend onder het pseudoniem Lodewijk van Deyssel, Amsterdam. Lodewijk van Deyssel de Rolduc-roman De kleine republiek(uit 1889).