De wederopstanding van het midden

Het grijze, visieloze midden, had vandaag in Den Haag een glorieuze dag. Een overwinning met bezuinigingen die ver zullen doorsnijden in menig gezin, winkel, bedrijf, gemeenschap en de machtsverhoudingen in dit land voor de waan van de dag op zijn kop zet. De felicitaties waren voor allen die hadden meegewerkt aan deze snelle omwenteling terwijl diezelfde politici zich weken opsloten om met Brussel een geschikt akkoord te vinden applaudisseerden, en keken naar deze verrassende wederopstanding van Jezus in Kunduz kleedij, ‘hosanna hosanna’. ‘Ai’, zag je Rutte denken er waren meer opties dan de zwart-wit-gele Wilders in zijn driehoeksverhouding met Henk en Ingrid. De realiteit kan zeer snel veranderen. Snel erbij horen, allianties smeden, en kijken wie we electoraal kunnen aftroeven en buitensluiten’. Dat politici blij kunnen zijn met miljarden aan bezuinigingen, verbaast me; de wederopstanding van het midden.

Gefeliciteerd, het midden met voorop een lachend CDA want zo kun je scoren met grijs en verantwoordelijkheid dragen, daar lopen ze niet voor weg…de macht, macht hoort bij het CDA.

Laatst spraken we nog mevrouw Toorenburg van het CDA; uiteraard ging het over de seksuele kwestie die Nederland ruim 1 jaar in haar greep hield, 2010 was dan ook geen midden jaar, niet grijs maar inktzwart voor de Christenen die nog steeds geloven dat priesters bovenmenselijke wezens zijn. Mevrouw Toorenburg heeft aan de minister nog vragen gesteld over de afstandsbaby’s, een antwoord is er nog niet want dat zeurt te lang door die onopgeloste kwestie met de kerk, en die kan het CDA niet aan. Of ze nu in het midden staan of opeens gaan pleiten voor een kerk zonder het celibaat, het biechtgeheim verbieden, ze willen veel oplossen in Den Haag maar de RKK doofpot mag dicht blijven als het aan het midden ligt. Nu de PVV uit het kamp ‘grijs’ is gestapt, zijn ze bereid de motie te steunen van mevrouw Arib? Dat betekent heel snel, binnen een paar uur zaken kunnen worden gedaan betreffende een parlementair onderzoek. Alles mogelijk gemaakt door het midden, ik ga morgen maar eens bellen met mijn kennis bij de PVV, die van de dierenpolitie. Ik heb hem in 2010 al gewaarschuwd, de stemmen van het CDA hebben jullie, nu ze nog houden dus pak de kerk aan.

In het midden is een klein lichtblauw strikje zichtbaar voor iedereen die hoop en moed uit het midden kan putten deze dagen, wens ik een sterke focus op deze lichtblauwe lente kleur. Als u het tegenkomt, even flink aan trekken en de rest gaat vanzelf open. (deze politieke visie komt geheel voor mijn eigen rekening).